Siste nytt ligger øverst!

VI HAR FÅTT VALPER! GÅ TIL SIDEN «AKTUELLE KULL» FOR MER INFO. KULLET BLE FØDT 6. MAI, OG VALPENE VIL DA VÆRE LEVERINGSKLARE I MÅNEDSSKIFTET JUNI/ JULI.

28.04.24: For første gang på veldig mange år fikk spaniels delta på en utstilling i Stangehallen, så da tenkte jeg det var viktig å stille opp. Det tar kun 50 minutter å kjøre dit, så man kan jo godt si det er hjemmebane på en måte. 13 springere var påmeldt for finske Perttu Ståhlberg. Et nytt bekjentskap for oss, og absolutt et trivelig sådan. Eneste Zelini påmeldt var Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever, og hun gjorde absolutt ikke skam på oss. Hun vant juniorklasse igjen, og ble også beste tispe og BIR og BIR junior! Tina sluttet ikke der da hun etter en liten blund i bilen showet rundt i gruppen og ble plassert som BIG-3! Vi er så stolte over 13 måneder unge Tina som på en måned har oppnådd så mye!

20.-21.04.24: Jentetur til Kristiansand er aldri feil! Lørdagen stilte vi på retrieverklubbens utstilling, og været var ikke helt med oss. Det regnet, blåste og var skikkelig kaldt, men heldigvis fikk vi noen resultater som varmet. 17 springere var påmeldt for dommer Irene Krogstad. Kasper/ Zelini’s Manic Monday ble 3. beste hanhund med res. cert. 2. beste tispe var Raija/ NUCH. Zelini’s Spring Collection og 3. beste tispe med cert ble Evie/ NJUBJV-23 Zelini’s International Affair. Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever vant juniorklasse med CK, og ble BIM junior.
Søndag var det NKK med Henrik Fryckstrand som dømte 31 springere. Vinner av åpen klasse hanhund med CK ble Flax/ Zelini’s Olympic Spirit. Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever vant nok en gang en sterk juniorklasse, og fikk dermed junior-cert og junior-cacib. Hun ble også 4. beste tispe.

31.03.24: TINA GJØR DET IGJEN!! På sin andre utstilling 12 mnd. gammel tok Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever sitt andre cert med strålende kritikk av dommer Dusko Piljevic. Hun ble også 2. beste tispe, kun slått av BIS-vinneren. 3. beste tispe ble Raija/ NUCH. Zelini’s Spring Collection. Blant hannene ble Kasper/ Zelini’s Manic Monday 2. beste hanhund og han fikk res. cert. 

17.03.24: FOR EN DEBUT!! Endelig  skulle vi på utstilling igjen etter 4 måneders pause. Det er vanskelig å finne innendørs sted å arrangere utstilling her i Norge, så om vinteren er det ikke mange muligheter her. Denne gangen var det NSK Telemark som arrangerte, og de hadde fått engelske Jane Eyeington, kennel Meadowdale, til å dømme. 30 springere var påmeldt og vi hadde en herlig dag. Blant hannene stilte Flax/ Zelini’s Olympic Spirit, og han vant åpen klasse og ble 2. beste hanhund.  Først ut av tispene i juniorklasse var Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever, og hun hadde en fantastisk debut! Hun vant klassen, og ble 3. beste tispe og tok sitt første cert. Og ikke nok med det,  hun ble også BIS-1 junior! Vi er så stolte!! I championklasse ble Raija/ NUCH. Zelini’s Spring Collection nr. 2 og ble også 4. beste tispe. Vi stilte også oppdrettergruppe som ble BIS-1! Tusen takk og gratulerer til alle flinke valpekjøpere.  (Bildet er av Tina)

17.-18.12.23:  Kasper/ Zelini’s Manic Monday avsluttet valpekarrieren med stil! Det ble arrangert to valpeshow for alle raser denne helgen, og Kasper ble BIR på begge. Lørdag ble han også BIG-3 og søndag vant han jammen gruppe 8! Gratulerer så mye til eier Geir Høgås.

26.11.23: Jeg har ikke vist hund på et helt år pga. sterke smerter i den ene hoften. For 6 uker siden fikk jeg ny hofte, og  nå skulle jeg til pers. Jeg har trent veldig bra, og det var viktig for meg å klare det og det klarte jeg i fin stil om jeg skal si det selv! Det var årets sist utstilling, og det var spanielklubben i Mjøndalenhallen. Jeg viste Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever, og det var hennes siste gang som valp. Hun vant rasen, og ble BIS-2. Anita Engebretsen viste Tina og hennes halvsøster Evie/ NJUBJV-23 Zelini’s International Affair i parklasse og ble BIS-1! Det var utrolig godt gjort med to så unge hunder fulle av energi! Og det var ikke slutt der: Irmak Høgås deltok i Barn og Hund med Kasper/ Zelini’s Manic Monday, og ble også hun nr. 1! Det var hele 15 deltakere med spaniels og retrievere, så det var utrolig gøy. Herlig å vite at fremtidens handling av hunder er i trygge hender!

07.-08.10.23: Else Grindheim har vært på farten igjen og denne helgen gikk turen til Jølster i Sogn og Fjordane. Lørdag var det NSK utstilling, og der ble Alva/ Zelini’s Thank God It’s Friday BIR- valp og showet seg også fram til Best In Show!! Dagen etter var det Sunnfjord HK som arrangerte og Alva ble BIR-valp igjen. Dette var sjette gangen hun ble vist og hennes sjette BIR. For en start på utstillingskarrieren!! Sol/ NUCH. SEU(u)CH. Zelini’s Girls Rock ble 2. BTK begge dager. Dette var årets siste utstillinger for Else sin del, og hun har hatt et fantastisk år med begge jentene sine. Gratulerer så mye!!

23.09.23: Else Grindheim hadde utstilling på hjemmebane denne gangen da BSBK arrangerte sin årlige høstutstilling. BIR ble Sol/ NUCH. SEU(u)CH. Zelini’s Girls Rock og blant valpene ble Alva/ Zelini’s Thank God It’s Friday BIR og BIG-3. En riktig storeslem til Else der altså.

10.-11.09.23: FIRE NYE TITLER TIL TRE HUNDER DENNE HELGA:
Louie/ Zelini’s Intercontinental og eier Lill-Tove Ottesen tok sin tredje 1. premie i rallylydighet kl. 1, og dermed fikk han sin første tittel RL1. 
Swix/ Sph D RL1 RL2 Zelini’s Finally Spring og eier Ingrid Salen var på et bruksstevne og gikk spor, og ble godkjent! Dermed har Swix fått enda en tittel: Sph C.
Nappi og Nana Isola reiste fra Finland til Tallinn, og der stilte de bl.a. Emma/ INTUCH.  LVCH. LTCH. EEJCH. LVJCH. LTJCH. BALTJCH. FIJW-21 LVJW-21 LVW-23 Zelini’s Storm In A Teacup. Hun tro til med cert, cacib og BIR, og dermed ble hun også estisk og baltisk champion!!

26.08.23: NSK Østfold hadde som vanlig sin utstilling på nydelige Rygge bygdetun, og dommer var Nina Skjelbred. Hun er ny på spanielrasene, og har selv flat coated retriever. Hun viste seg å være en dommer med masse humor og det var ikke vanskelig å se at hun koste seg i ringen. Dagens stjerne for vår del var 5 mnd. gamle Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever som ikke bare vant rasen, men også ble Best In Show med en herlig kritikk som startet med: En liten gullklump av utmerket type! Blant de voksne ble Evie/ NJUBJV-23 Zelini’s International Affair.

13.08.23: Da var det endelig tid for lille Tina/ Zelini’s Saturday Night Fever å debutere og for en debut hun fikk!! Først vant hun rasen og så gruppen, begge dømt av Berit Lund. I BIS-finalen dømte Vidar Grundetjern, og Tina ble BIS-2!!! Det var påmeldt totalt 141 valper av mange forskjellige jakthundraser, så det var vi virkelig fornøyd med. Tina ble vist til perfeksjon av Anita Kirknes Engebretsen da jeg ikke klarer å løpe pga. veldig vond hofte.  (Bildet til venstre)

05.-06.08.23: Henriette Thiis-Evensen tok turen helt fra Skien til Fauske med sin Rose/ Zelini’s Across The World, og det fikk hun virkelig igjen for! På NKK’s utstilling fikk Rose junior-cert, junior-cacib og ble 4. beste tispe. På NSK’s utstilling påfølgende dag tok Rose cert, ble 3. beste tispe og ble BIS junior! Regner med at turen hjem gikk som en lek!

28.-30.07.23: Vi har altså de mest fantastiske valpekjøperne som klarer seg aldeles utmerket uten meg! Denne helgen var det utstillingshelg i Moss som startet med valpeshow på fredag. Der debuterte 4 mnd og 4 dager gamle Alva/ Zelini’s Thank God It’s Friday med å bli BIR og BIG-1!
Lørdag ble hun BIR-valp igjen samt BIG-2. Da ble broren Kasper/ Zelini’s Manic Monday BIM-valp. De voksne ville ikke være noe dårligere, og BIR og BIG-3 gikk til Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock. BIM og hanhundcert gikk til Jesper/ Zelini’s Globetrotter.  Rose/ Zelini’s Across The World tok res. cert, og ble BIR jr.
Søndag formiddag fikk jeg en overraskende telefon fra Sverige, og dit hadde Else Grindheim reist uten at jeg visste det. Der tok Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock tispecertet, og ble dermed svensk champion også! Sånne overraskelser liker jeg!!! Gratulerer så mye til dere alle.

   

22.07.23: Retrieverklubben hadde utstilling sammen med  spanielklubben på Skarnes denne dagen der danske Lotte Evers dømte vår rase. Hun likte Evie/ Zelini’s International Affair (bildet) veldig godt som vant juniorklasse, ble 2. beste tispe og tok certet. I tillegg ble hun BIR jr og BIS-4 jr.
I Finland ble Emma/ INTUCH. LT CH EEJCH LVJCH LTJCH BALTJCH JW-21 LVJW-21 Zelini’s Storm In A Teacup BIR og BIG-3 på en utstilling for alle raser.

09.07.23: NKK arrangerte norsk jubileumsutstilling og der dømte velkjente Moray Armstrong 45 springere. Hans vinner av juniorklasse ble Evie/ Zelini’s International Affair som dermed fikk juniorcert, juniorcacib og junior jubileumsvinner-tittel. I tillegg ble hun Cruftskvalifisert, ble 4. beste tispe og tok res. cert.

24.-25.06.23:  Finske Emma/ INTUCH. LT CH EEJCH LVJCH LTJCH BALTJCH JW-21 LVJW-21 Zelini’s Storm In A Teacup ble stilt i Jyväskylä der hun ble BIM, kun slått av kennelkompisen sin.
I Kirkenes tok Louie/ Zelini’s Intercontinental godt for seg og ble BIR begge dager, samt BIG-4 på lørdagen og BIG-3 på søndagen.

17.06.23: Fjorårets kull markerer seg i ringene. NSK avd. Vestfold hadde invitert svenske Annelie Karlsson, kennel Linmoor, til å dømme 24 springere. 11 mnd gamle Rose/ Zelini’s Across The World (bildet) ble 2. beste tispe, kun slått av BIS-2-vinneren. Hun fikk dermed sitt første cert, og ble i tillegg BIR jr. og BIS-junior!! Gratulerer så mye til overlykkelig eier Henriette Thiis-Evensen.
Samme dag debuterte broren Louie/ Zelini’s Intercontinental på utstilling i Hammerfest, og han ville ikke være noe dårligere og tok sitt første cert og ble BIM. Eier er Lill-Tove Ottesen. Gratulerer!

10.-11.06.23: I Bergensområdet var det to utstillinger denne helgen, og Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock ble BIR på dem begge! Lørdagen ble hun i tillegg BIG-3, og søndag ble hun BIG-2.  Eier er Else Grindheim, kennel Bobwhite.
Emma/ INTUCH. LT CH EEJCH LVJCH LTJCH BALTJCH JW-21 LVJW-21 Zelini’s Storm In A Teacup hadde tatt turen fra Finland til Latvia, og der ble hun BIM begge dager kun slått av en kennelkompis. Lørdag fikk hun latvisk cert og dermed også latvisk championat, og søndag fikk hun latvisk vinner-23 tittel i tillegg. Hun eies av Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, Finland.

03.06.23: På NKK’s utstilling i Trondheim vant Jesper/ Zelini’s Globetrotter juniorklasse, og fikk junior-cert og junior-cacib. Eiere er Katrine og Geir Høgås.

29.05.23: Retrieverklubben hadde utstilling for spaniels og retrievere i Kristiansand, og der ble Else Grindheims SOL/ NUCH. Zelini’s Girls Rock BIM.

14.05.23: Katrine og Geir Høgås koser seg på mange fine turer med bobilen denne våren. Denne helgen gikk turen til Bergen, og der tok deres Jesper/ Zelini’s Globetrotter sitt første cert!

07.05.23: Lill-Tove Ottesen debuterte i rallylydighet denne helga med sin Louie/ Zelini’s Intercontinental og fikk hun med seg en finfin 1. premie. Vi venter spent på fortsettelsen!

06.05.23: EMMA IGJEN: Se hele navnet under! Emma showet seg til BIR i Tuusula der 18 springere deltok.

30.04.23: NY INTERNASJONAL CHAMPION!! Til tross for sin unge alder, 2 år og 7 mnd, er Emma/ LT CH EEJCH LVJCH LTJCH BALTJCH JW-21 LVJW-21 Zelini’s Storm In A Teacup allerede svært velmeritert som tittelrekken viser. Denne dagen ble hun stilt i Tampere der 22 springere ble stilt for Knut Sigurd Wilberg som i sin tid utvandret til Storbritannia. Emma ble 2. beste tispe, og siden beste tispe allerede er internasjonal champion går cacib’et videre til Emma og dermed er hun nå CIE som det heter nå. Hun fikk også sitt siste finske cert, og trenger godkjent jaktanleggsprøve for den finske tittelen. Vi gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon.

09.04.23: STOR SUKSESS FOR TEAM ZELINI!! For noen fantastiske valpekjøpere vi har! Denne dagen var det utstilling i Vikersund, og der måtte valpekjøperne klare seg uten meg da jeg måtte være hjemme hos de små valpene. Jeg hadde live kontakt med dem via video-samtale, og med flere treninger i forkant fungerte det aldeles utmerket! BIR og BIG-3 gikk til Flax/ Zelini’s Olympic Spirit, eid av Lene Klemetsdal og flott vist av datteren Marte. Blant tispene  ble Evie/ Zelini’s International Affair 3. beste tispe med res. cert bare 9 mnd og 1 dag gammel. Det var hele 6 Zelini’er der, så vi valgte å vise oppdrettergruppe også. Da valgte vi ut de 4 som hadde fått best kritikk, og de gjorde en kjempejobb og fikk HP med nydelig kritikk. Men ikke nok med det, de ble også BIS-2!!!! Jeg er så stolt og imponert over de flinke valpekjøperne mine altså, gratulerer så mye med en fantastisk dag!!  Oppdrettergruppen besto av: Z. Olympic Spirit, Z. Globetrotter, Z. Across The World og Z. International Affair.

             

24.03.23: Vi har fått valper! Se mer på valpesiden vår.

19.03.23: NSK Telemark hadde sin utstilling med valpeshow denne dagen, og Jesper/ Zelini’s Globetrotter avsluttet valpekarrieren på mesterlig vis med å bli BIR og BIS-2 valp i sterk konkurranse. Gratulerer så mye til eierne Katrine og Geir Høgås! Vi gleder oss til å følge ham i offisielle klasser.

20.02.23: VI VENTER VALPER! Vi tok ultralyd av Lucy, og så et normalstort kull! Eksakt antall er vanskelig å si ved 4 ukers drektighet, men det viktigste er uansett å få bekreftet det vi trodde, at hun er drektig. Mer om dette kullet kan du lese på siden valper -> aktuelle kull.

18.-19.02.23:  Norsk Shih Tzu Klubb hadde to separate valpeshow denne helgen og vi var representert på begge. Lørdagen var det Jesper/ Zelini’s Globetrotter som forsvarte vår ære ved å bli BIR og BIG-4. Han eies av Katrine og Geir Høgås. Søndagen var det søsteren  Evie/ Zelini’s International Affair sin tur og hun var ikke noe dårligere da hun ble BIR og BIG-3. Eier er Anita Engebretsen. Gratulerer så mye til dere alle!

05.02.2023: Dette året kunne ikke startet bedre! På årets første utstilling (i Ølen) stilte Else Grindheim sin Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock, og der ble hun BIR. Og ikke nok med det, hun ble også BIG-2! Gratulerer så mye med en knallstart på året!

17.12.22: Norsk Dobermann Klubb hadde valpeshow i Sandefjord denne dagen. BIR og BIG-4 gikk til Jesper/ Zelini’s Globetrotter til Geir og Katrine Høgås. BIM gikk til Henriette Thiis-Evensens Rose/ Zelini’s Across The World, så det var en strålende dag for søsknene. Gratulerer så mye til flinke eiere!

27.11.22: NSK avd. Buskerud hadde sin adventsutstilling denne dagen med svenske Martin Adner, kennel Goldflame, som dommer. Han var et nytt bekjentskap som dommer, men jeg husker ham tilbake til 90-tallet da han drev oppdrett av springer. Det var påmeldt 30 voksne og 9 springervalper, og fire av disse var fra vårt sommerkull. BIR og BIS-4-valp gikk til Anita Engebretsens Evie/ Zelini’s International Affair og BIM til broren Jesper/ Zelini’s Globetrotter til Katrine og Geir Høgås. Nr. 2 i de respektive klassene ble Rose/ Zelini’s Across The World til Henriette Thiis-Evensen og Luii/ Zelini’s Cosmopolitan til Thor- André Pedersen. Vinner av juniorklasse tispe ble Alfa/ Zelini’s Olympic Glory som eies av Ingrid Salen. Hun tok også sitt første cert og ble også BIR og BIS-3-junior! Vinner av åpen klasse og 4. beste tispe ble vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last.

24.-25.09.22: VESTLANDSTUR: Alle valpene har flyttet til sine nye hjem, og det er på tide med litt luft under vingene for en sliten oppdretter. Turen gikk til Bergen sammen med Lene Klemetsdal som eier Flax/ Zelini’s Olympic Spirit. På lørdag var det BSBK som arrangerte og der tok Flax sitt første cert og ble beste hanhund og BIM. Hans søster Alfa/ Zelini’s Olympic Glory vant juniorklasse, og ble til slutt 4. beste tispe.
Dagen etter var det NSK-utstilling, og også der tok Flax certet, og ble beste hanhund og BIM. Han ble også BIR junior og til slutt BIS-2 junior. Trenger jeg si at turen hjem gikk som en lek!? Gratulerer så mye til eier Lene. Bildet til venstre er av Flax.

17.-18.09.22: FLINKE VALPEKJØPERE slo til denne helgen. Lørdag startet Ingrid Salen med Swix/ SpH D RL1 Zelini’s Finally Spring i rallylydighet kl. 2, og gjorde et finfint løp. Det holdt til 1. premie og nr. 3 i klassen. Søndag startet de igjen og nok en gang gikk de til 1. premie og denne dagen ble det seier i klassen! Dette var Swix’ tredje 1. premie i klassen og dermed fikk han i tillegg mellomtittelen RL2. Gratulerer så mye!
I Vesterålen var det utstilling, og der stilte Per Jørgen Nordstrand sin Bajaz/ Zelini’s Storm Chaser. Bajaz tok sitt første cert og ble BIM. Gratulerer til en lykkelig eier!

04.09.22: NKK Rogaland ble bedømt av finske Leni Finne, og hun likte Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock best. Hun ble beste tispe, tok cacib og ble BIR! Gratulerer så mye til eier Else Grindheim.

06.-07.08.22: NY TITTEL: Ingrid Salen og hennes Swix/ SpH D Zelini’s Finally Spring leverte et knallbra løp i rallylydighet kl. 1 lørdag. Så bra var det at ikke bare gikk de til 1. premie, men de fikk 200 av 200 mulige poeng!!! Dermed ble det seier i klassen, og siden dette var den tredje 1. premien fikk Swix også mellomtittelen RL1.
Søndag startet de to like godt i klasse 2, og jaggu ble det ikke en 1. premie der også, denne gang med 190 av 200 poeng. Gratulerer så mye!!

05.08.22: EMMA ALTSÅ!! Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup gjør det igjen og blir BIR i finske Kuopio der det var 27 springere påmeldt. Det var grusomt varmt, men Emma lot seg ikke affisere og showet som hun alltid gjør!

23.-24.07.22: DOBBELTUTSTILLING på Skarnes denne helgen. Retrieverklubben og Spanielklubben hadde et supert samarbeide denne helgen, og det blir forhåpentligvis tradisjon. Lørdag hadde danske Lone Wandel (kennel Pointbreak) 22 påmeldte springere, og vi hadde en fin dag. Beste tispe og BIM gikk til Raija/ NUCH. Zelini’s Spring Collection som ble vist av eier Anita K. Engebretsen. Vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last ble 2. beste tispe. Alfa/ Zelini’s Olympic Glory vant juniorklasse og ble BIM junior.  I tillegg ble vår oppdrettergruppe bestående av disse tre i tillegg til Flax/ Zelini’s Olympic Spirit BIR og BIS.
Søndag hadde finske Tarja Hovila (kennel Adamant) fått 26 påmeldte springere, og vi hadde nok en fin dag. Lucy ble 2. beste tispe og Raija 3. beste tispe. Alfa vant juniorklasse igjen, og fikk CK for første gang. Også denne dagen ble hun BIM junior. Oppdretterklassen bestående av de samme hundene fikk igjen HP, ble BIR og BIS-2.
Bildet viser en stolt Alfa med sin fine rosett. Foto: Øyvind Runeberg

17.07.22: CLUB SHOW Den allerede bereiste Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup hadde tatt turen fra Finland til svenske Springerklubbens Club Show. 68 tisper var påmeldt og Emma ble 2. beste tispe fra unghundklasse og fikk res. cert!! Gratulerer så mye til eiere Nappi og Nana Isola, knl. Kahdensiskon.

14.07.22: RALLY IGJEN for Ingrid Salen og Swix/ SpHd Zelini’s Finally Spring, og de tok sin andre 1. pr. i klasse 1.  Da er de en 1. pr. unna mellomtittel, og kjenner vi dem rett kommer den nok snart.

08.07.22: VI HAR FÅTT VALPER! Vi fikk 6 valper, 4 hanner og 6 tisper. Mer om disse kan leses på på siden» Aktuelle Kull».

06.07.22: RALLY Superflinke Ingrid Salen startet rallylydighet kl. 1 med Swix/ SpHd Zelini’s Finally Spring, og fikk sin første 1. premie. Det var deres andre start, og første gangen gikk fører Ingrid forbi et skilt og ble dermed disket. Denne gangen fikk hun med seg alle skiltene, og de gjorde en såpass god jobb at 1. premien var i boks. Gratulerer!

03.07.22: INTERNASJONALE NYHETER: Denne gang har Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup vært i Estland på internasjonal utstilling. Der ble hun BIR, tok cacib og jammen vant hun ikke gruppen også! Emma er 22 måneder og har hatt en fantastisk karriere så langt, noe rekken med titler forteller. Hun har så langt tatt 3 cacib i tre forskjellige land. Hun har 6 cert i Finland, 4 BIR i Finland og 4 BIR i andre land. Hun har vunnet gruppen 3 ganger i tillegg til andre gruppeplasseringer, og hun har også blitt BIS-2. Gratulerer så mye til dyktige eiere Nappi og Nana Isola i Finland.

19.06.22: NKK Sandefjord hadde 45 springere påmeldt for Frank Whyte, kennel Kazval. Vi hadde flere påmeldte, og best av dem alle gjorde Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock det. Hun vant først en stor championklasse og deretter gikk hun hen og ble beste tispe og BIM!! I tillegg tok hun cacib og ble kvalifisert for Crufts 2023. Gratulerer så mye til eier Else K. Grindheim, kennel Bobwhite.
Zelini’s Achy Breaky Heart og Zelini’s Storms Never Last ble begge nr. 2 i sine respektive klasser og fikk begge CK. Zelini’s Olympic Glory fikk EXC.
Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup hadde tatt turen til 3 dagers utstillinger i Danmark denne helgen. Der fikk hun res. cacib, res. nordisk cert, og res. cert, så det var bare nesten denne helgen for henne.

04.06.22: Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup fortsetter sin suksess! Denne dagen ble hun BIR og BIG-2 i Loviisa.

13.05.22: Denne dagen var det internasjonal utstilling i Helsinki og 24 springere var påmeldt. Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup er bare 20 mnd, men slo til nok en gang og ble beste tispe og BIM. Hun fikk også sitt andre cacib.

07.05.22:  Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup gjør det igjen!  Denne gangen var det utstilling i Loviisa, Finland, og det var påmeldt 20 springere og nærmere 500 hunder totalt. Emma ble BIR, BIG-1 og BIS-2 for 3 forskjellige dommere!!! Vi er så stolte at vi holder på å sprekke!

26.02.22: Årets første utstilling i Finland ble arrangert i Jämijärvi der Paavo Mattila dømte 21 springere. Fra juniorklasse tok Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup cert, BIR og BIG-3!! Gratulerer så mye til eiere Nappi og Nana Isola.

30.01.22: Her vi bor i Nannestad er det alltid mye snø, og blodspor kan vi ikke begynne med før i april/ mai. Men andre steder er det ikke like mye, og i nærheten av Gøteborg i Sverige har Lena Björck med Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady gått bevegelig sporprøve og har fått nok en 1. premie. Stort grattis!

28.-30.01.22: NY TITTEL!! Finske Nappi og Nana Isola tok turen til Litauen denne helgen, og stilte bl.a. Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup. Hun er bare 16 mnd., men forsynte seg allikevel grovt av premiebordet. I løpet av disse 3 dagene tok hun 3 cert, cacib, res. cacib og BIR. I tillegg ble hun litauisk champion da de der kan bli champions fra 15 mnd. Her i landet må de være 2 år gamle.

JANUAR 2022: ÅRETS BRUKSHUND!  Det nye året starter bra da det viser seg at SpHD Zelini’s Finally Spring har blitt kåret til årets mestvinnende brukshund i Norsk Spaniel Klub. Vi gratulerer så mye til dyktig eier Ingrid Salen!

OPPSUMMERING FOR ÅRET 2021:
Dette året har også vært preget av corona og restriksjoner. Det har blitt begrenset med aktiviteter for oss alle, og den første utstillingen vi deltok på var ikke før i juni. Allikevel har dette vært et år der Zelini-hunder har tatt en rekke titler og gode plasseringer. Vi er utrolige heldige som har så mange flinke valpekjøpere som sammen med oss har tatt til sammen 10 titler i 5 ulike land!! Vi gratulerer så mye til dere alle! Her kommer en oversikt over resultatene til de ulike hundene:
LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup fylte 1 år i slutten av september, men har allerede virkelig tatt for seg på premiebordet. Alle hennes titler er tatt i høst, og i tillegg har hun tatt 5 cert, BIM, 2 x BIR, BIG-1. Eiere er Nappi og Nana Isola. kennel Kahdensiskon, Finland. Hun ble også nr. 10 på listen over mestvinnende springer i Finland.
SEU(u)CH. DKUCH. SEVCH. Zelini’s Back To The Future startet på viltsporprøver for første gang i år. Han er blitt 6 år gammel, og det viser at aldri er for sent å prøve seg på nye ting. Han tok raskt tre 1. premier, og kunne dermed titulere seg viltsporchampion i tillegg til utstillingstitlene som er oppnådd for flere år siden. Eier er Karolina Sjöholm.
NUCH. Zelini’s Girls Rock fikk 10 valper i april i år og ble derfor ikke stilt ut før i november. Hun var i fantastisk kondisjon og tok på to utstillinger 2 x cert, BIM, BIR, BIG-3 og sin championtittel. Eier er Else Grindheim, kennel Bobwhite.
NUCH. Zelini’s Someone To Talk To ble ikke utstilt før han var 6 år, og tok da raskt 2 cert. Så kom corona, og det ble 2 års pause. Dermed var han over i veteranklasse der han tok sitt tredje cert, championtittelen samt BIM. Eier er Gry Inger Vilming Karlsen.
NUCH. Zelini’s Spring Collection ble utstilt for første gang i åpen klasse like etter fylte 2 år og tok da det tredje certet sitt og championatet. Vi venter på at hun skal utvikles mer for å være på sitt beste i en championklasse etterhvert. Eier er Anita Engebretsen.
SEVCH. Zelini’s First Lady fikk sin tittel for to år siden, men starter fortsatt på noen prøver. I år har hun startet på to viltsporprøver, og har tatt 2 x 1. pr. Eier er Lena Björck.
NUCH. Zelini’s With A Twist har i år tatt 3 x BIR, cacib, BIG-3 og BIG-4. Eier er Anita Engebretsen.
Zelini’s Achy Breaky Heart debuterte i november med å ta cert og BIM, kun slått av sin mor. Eier er Gry Inger VIlming Karlsen.
Zelini’s Storms Never Last har i juniorklasse tatt 2 x cert. Hun eies av oss.
SpHD Zelini’s Finally Spring har i år startet på bruksprøver og tatt sin mellomtittel samt fått opprykk. Eier er Ingrid Salen.
Det har vært et strålende år for vårt lille oppdrett, og vi vil takke dere alle for fantastisk innsats og gratulerer så mye. Tusen takk for at dere tar så godt vare på hundene deres og får fram det beste i dem. Vi gleder oss til fortsettelsen!

19.12.21:  ENDA EN TITTEL:  Årets siste utstilling gikk i Helsinki, Finland, der Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup ikke gjorde skam på oss og vant en sterk juniorklasse. Dermed fikk hun også tittelen finsk juniorvinner -21. Hun tok også res. certet.

15.11.21: CHAMPION NR. 49:  Else Grindheim tok med seg sin Sol/ Zelini’s Girls Rock på utstilling på Stord, og der tok hun sitt kvalifiserende cert, ble BIR og BIG-3. Gratulerer så mye! Dette er den 49. champion av eget oppdrett. Bildet viser Sol og er tatt samme dag av Denise Fagervik.

06.-07.11.21: Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, i Finland tok turen til Litauen denne helgen med sin Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup der det var utstillinger for alle raser. Emma tok cert på lørdag og BIR, samt BIR junior. Senere samme dag var det først BIS-junior-finale med over 60 deltagere av forskjellige raser, og der ble Emma nr. 5! Ikke nok med BIS-5-jr., men hun ble også BIG-1 blant de voksne!! Ikke dårlig av en hund som kun er drøyt 13 mnd. gammel. Søndagen tok hun også cert og ble BIR, men de hadde dessverre ingen mulighet til å bli til finalen da de måtte rekke båten hjem. Denne helgen fikk hun to nye titler: litauisk juniorchampion og baltisk juniorchampion.

24.10.21:  NSK avd. Buskerud hadde sin storcert-utstilling der danske Jessie Borregaard Madsen, kennel Sieger’s, dømte 35 springere. Dagens stjerne for vår del ble Sol/ Zelini’s Girls Rock, og som hun rocket!! 😉 Hun ble beste tispe, tok storcert og ble BIM. Og det bare 6 mnd etter at hun fødte 10 valper! Stor kred og gratulasjoner til eier Else Grindheim, kennel Bobwhite, som har fått henne i så fin kondisjon så raskt!

10.10.21: Kongsberg HK hadde sin utstilling for alle raser i Mjøndalenhallen med rasespesialist Anne L. Buvik, kennel Stormbird, som dommer, og vi hadde en super dag. Debutanten Copper/ Zelini’s Achy Breaky Heart oppførte seg kjempefint, og ble beste hanhund med cert samt BIM. Han eies av Gry Inger Vilming Karlsen. Vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last tok sitt andre cert, og er dermed fullcertet bare 12 mnd gammel. BIR og BIG-3 gikk til Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist, flott vist av eier Anita Engebretsen. Gratulerer til dere alle! Bildet viser BIR og BIM.

03.10.21:  Det tikket inn en hyggelig melding fra Lena Björck i Sverige, og hun kunne fortelle at hennes Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady har tatt nok en 1. premie på viltspor. Stort grattis til dere begge!

25.-26.09.21:  FANTASTISK HELG I BERGEN:  Endelig kunne vi dra på utstillingstur igjen etter halvannet år med strenge restriksjoner. Denne helgen ble Norge åpnet igjen, og vi feiret med supre resultater. Lørdag hadde spanielklubben sin utstilling, og avdelingen hadde 40 årsjubileum. Dette feiret de med flotte rosetter, og et vell av premier til oss utstillere. Dommer for dagen var Jari Partanen, og han gjorde det hele til en super dag for alle med sitt gode humør og positive innstilling. Først ut av våre var Todd/ Zelini’s Someone To Talk To (bildet) . Han er 8 år, og stilte derfor i veteranklasse. Han ble stilt første gang da han var 6 år og tok da raskt 2 cert. Så kom jo corona, og vi fikk ikke stilt på lenge. Dermed ble han 8 år og veteran før vi fikk stilt ham igjen. Da dommeren startet kritikken med «fantastisk modell» fikk jeg et håp om at han skulle få det siste certet, og det fikk han!! Han fikk cert, ble BIM, BIM veteran og også championatet!  Gratulerer til eier Gry Inger Vilming Karlsen.
Neste ut var vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last i juniorklasse. Hun har aldri vært inne i en hall, så jeg var spent på hvordan hun ville takle det. Hun feiret sin første bursdag den dagen og showet som bare det, så ingen grunn til bekymring der altså. Hun vant klassen sin, og ble 4. beste tispe og tok sitt første cert!!
Deretter var det Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist sin tur i championklasse, og hun vant klassen og ble 2. beste tispe flott vist av sin eier Anita Engebretsen.
Søndag var det BSBK som arrangerte og Leif-Herman Wilberg dømte. Han var streng, så vi var ekstra glade da Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist ble BIR. I gruppen dømte Frode Jevne og der ble Grynet plassert som nr. 4. Eier Anita viste for første gang i gruppesammenheng, og var litt spent på det, men det gikk helt supert og det så veldig profft ut.

I Finland tok Emma/ Zelini’s Storm In A Teacup sitt femte cert denne helgen, og hun fortsetter å hevde seg i finske ringer.

19.09.21: JAKTSESONG: Det er jaktsesong, og meldingene strømmer inn fra forskjellige valpekjøpere. Det er ingenting som gleder meg mer enn at hundene innfrir forventninger og forhåpninger.  Denne uka fikk jeg denne fine meldingen fra Kent Marius Espedal på Vestlandet:

Tilla, Zelini’s Early Spring viser igjen for eit råskinn ho er på ettersøk! Blei sendt ut som hund nr 2, etter 1 forsøk på kvelden. Tilla held seg rolig i skuddsituasjon som vanlig og spora rolig og kontrollert uten og lage ein lyd, rett og slett ei spormaskin 😁👍 imponert skytter og fører! ettersøk nr 20 ca.

19.09.21: NOK ET CERT:  Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup tok sitt 4. cert i dag, og har fortsatt ikke fylt ett år. Det skjer neste helg, og hun har jo hatt en fantastisk start på utstillingskarrieren, så det blir veldig spennende å følge henne videre.

14.09.21: MELLOMTITTEL BRUKS: En slik tittel har vi aldri hatt før så Ingrid Salen og Swix/ Zelini’s Finally Spring fikk æren av å være de første. De gikk til sin tredje godkjent i klasse D og kan dermed titulere seg SpH D. Det er så gøy når noen prøver nye ting, og ekstra gøy når de lykkes! Gratulerer så mye!

11.-12.09.21: DET ER I FINLAND DET SKJER – IGJEN: Denne helgen har Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup tatt 2 cert i god konkurranse.

08.08.21: MER UTENLANDSNYTT: Denne dagen hadde finske Nappi og Nana Isola tatt seg en tur til Latvia og Latvia Winner Show -21. Der viste de Emma/ EST Jr. CH. Zelini’s Storm In A Teacup, og hun ble beste tispe med juniorcert, og dermed kan hun føye latvisk juniorvinner -21 og latvisk juniorchampion til sine titler. Hun ble også BIM.

01.08.21: DET ER I UTLANDET DET SKJER: Selv har vi bare vært på en eneste utstilling i år, mens andre har vært og er mer aktive. Søstrene i Finland, Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, var denne dagen på utstilling i Luumäki der Emma/ EST JRCH. Zelini’s Storm In A Teacup tok sitt første cert i Finland, og jammen ble hun BIR også!

18.07.21: GODE RESULTATER I SKOGEN:  Ingrid Salen og Swix/ Zelini’s Finally Spring har startet sporstevne kl. D i bruks og de fikk godkjent og opprykk til kl. C. Det er andre gangen de har gått til godkjent, og denne gangen fikk de altså opprykk i tillegg. Gratulerer!
I Sverige har Lena Björck startet viltsporprøve med Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady, og de gikk til en finfin 1. premie. Det er 2 år siden forrige prøve, så Lena var litt spent, men Sonja visste veldig godt hva hun skulle.

18.07.21: NY CHAMPION:  Denne helga har Emma/ Zelini’s Storm In A Teacup (bildet over) , som til vanlig bor i Finland, vært i Estland på utstillinger. Der gjorde hun det virkelig bra, og kan nå titulere seg Estisk Juniorchampion, EST JRCH. Vi gratulerer eierne Nappi og Nana Isola.

13.07.21: VALPER: Vi har fått valper. Sjekk siden valper -> aktuelle kull for mer info.

12.06.21: Vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last rakk akkurat et valpeshow før hun gikk over i juniorklasse. Hun debuterte med bravur og ble BIR, og vant også gruppen! Super debut og hun oppførte seg som om hun aldri hadde gjort annet.

06.06.21: NY UTSTILLINGSCHAMPION!! NKK Sandefjord skulle vise seg å bli vår dag! 😉 15 springere var påmeldt for dommer Aase Jacobsen, og kun 2 av dem fikk CK. Det var Raija/ Zelini’s Spring Collection som vant åpen klasse, og ble 2. beste tispe med cert, championat og res. cacib. Hun er stilt svært lite pga. corona, og tok sine to første cert i Trondheim i fjor sommer. Hun fylte 2 år i mai, og det var hennes første og eneste gang i åpen klasse da hun neste gang må stille i championklasse. Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist stilte for første gang i championklasse, og ble vist til perfeksjon av Anita Kirknes Engebretsen da hun ble BIR og fikk cacib. Begge jentene bor hos Anita, og vi eier dem sammen. Gratulerer så mye til Anita som hadde gjort i stand begge jentene, og som viste hund i championklasse første gang, og det blir desidert ikke siste gang!

Bildet under viser vår nye champion NUCH. Zelini’s Spring Collection.

05.06.21:  FIN DEBUT!!  Fjorårets valper har grunnet corona ikke fått deltatt på noe som helst, men Lissi/ Zelini’s Diamond Heart (bildet til venstre) rakk i dag et valpeshow før hun går over i juniorklasse. Det var Sandefjord Hundeklubbs valpeshow for alle raser, og Lissi tok BIR, og en finfin BIG-2 for dommer Eivind Mjærum. Flinke eiere er Geir og Katrine Høgås som både trimmet henne og viste henne selv. Gratulerer med super debut!

05.06.21:  NY VILTSPORCHAMPION!! Totte/ SEU(u)CH. DKUCH. Zelini’s Back To The Future har vært på farten, eller skal vi si sporet, igjen! Han og eier Karolina Sjöholm fikk 1. pr. nr. 2 den 29.05., og i dag fikk de sin tredje 1. pr. og dermed er han også svensk viltsporchampion. Dette klarte de på mindre enn en måned, og vi er så imponerte!! Gratulerer så mye!

08.05.21: ENDELIG NYHETER!! Det har jo vært dørgende stille på konkurransefronten grunnet corona, men ENDELIG skjer det noe!!! I Sverige har 6 år gamle Totte/ SEU(u)CH. DKUCH. Zelini’s Back To The Future debutert på viltsporprøve og det gjorde han med stil. Han og eier Karolina Sjöholm (bildet under) gikk til en finfin 1. pr., og det synes de var virkelig moro begge to, og de gleder seg allerede til neste start. Vi gratulerer så mye og gleder oss til fortsettelsen!

25.09.20: KULL NR. 2 ER FØDT! Se mer på siden valper -> aktuelle kull.

08.09.20: VI HAR VALPER! Første kullet er født. Se mer på siden valper -> aktuelle kull.

05.-06.09.20: DE GAMLE ER ELDST! Spanielklubben hadde dobbeltutstilling på Rygge Bygdetun i Østfold denne helga. Det var avd. Østfolds utstilling på lørdag, og avd. Oslo/ Akershus på søndag. 10 år gamle Maya/ INT NORDUCH. NVCH. SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal ble BIM begge dager for henholdsvis Vibeke Paulsen og Helge Kvivesen.

25.08.20:  NY ULTRALYD:  Også tispe nr. 2 er drektig og det er bekreftet ved ultralyd i dag. Molly venter også et normalstort kull. Mer om dette kan du lese på siden valper -> aktuelle kull.

15.-16.08.20:  UTSTILLINGSHELG PÅ LILLEHAMMER:  Utstillingshelg betyr tydeligvis intenst varmt vær for akkurat som i Trondheim i juni var det denne helgen strålende sol og veldig varmt. Resultatene var også varmende for vår del. Lørdag var NSK’s utstilling der Sven Slettedal dømte. Vi stilte 4 hunder som alle vant klassene sine. Swix/ Zelini’s Finally Spring (eier: Ingrid Salen) vant juniorklasse hanhund. Todd/ Zelini’s Someone To Talk vant åpen klasse, ble 2. beste hanhund (kun slått av sin far) og tok sitt andre cert. Eier er Gry Inger Vilming Karlsen. Juniorklasse tispe ble vunnet av Raija/ Zelini’s Spring Collection, og hun sameies med Anita S.K. Engebretsen. Veteranklasse ble vunnet av Maya/ INT NORDUCH. NSVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal (sameies med Karoline Johansen), og hun ble plassert som 4. beste tispe.
Søndag var det NKK Lillehammer der italienske Alessandro Zeppi dømte. Vår stjerne denne dagen var Molly/ N SE VCH. Zelini’s Candy Crush (bildet) som vant åpen klasse, og til slutt ble 4. beste tispe og tok certet!! Dermed ble hun også norsk utstillingschampion! Jeg må innrømme at jeg ble bittelitt rørt og måtte ha et minutt for meg selv etter det. Så glad, så glad jeg ble!

07.08.20:  ULTRALYD:  Vi har i dag vært og tatt ultralyd på Grynet, og hun er bekreftet drektig med et normalstort kull.

29.07.20:  VI HÅPER PÅ VALPER i uke 40! Nå er Molly også paret, og du kan lese mer om dette på vår valpeside.

28.07.20:  GODKJENT ETTERSØKSHUND:  Ett år gamle Tilla/ Zelini’s Early Spring har for halvannen måned siden gått sin første blodsporprøve der hun fikk 1. premie, og i dag gikk hun fersksporprøve og hun fikk 8,5 poeng. Dermed er hun godkjent ettersøkshund sammen med sin dyktige fører og eier Kent Marius Leirpoll Espedal. Gratulerer så mye, og vi gleder oss til rapporter fra høstens jakt.

11.07.20:  VI HÅPER PÅ VALPER i uke 37. Det er Grynet som er paret nå, og går alt som vi håper blir det altså valper i uke 37. Molly har nettopp fått løpetid hun også, og vil pares når tiden er inne.

26.-28.06.20: DE FØRSTE UTSTILLINGENE etter lockdown ble avholdt i Trondheim. Dette skulle vise seg å bli den varmeste helgen så langt i år, og temperaturen bikket 30-tallet. Heldigvis var det et lite drag i lufta ellers hadde det hele vært uutholdelig. Fredag var det NSK Trøndelag der Line M. Haugen dømte 38 springere, og best av våre var junioren Raija/ Zelini’s Spring Collection. Hun showet som bare det, og ble beste tispe med sitt første cert samt BIM. Dette var hennes andre utstilling.  10 år gamle Maya/ INT NORDUCH. NVCH. SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal ble 4. beste tispe, og BIM veteran denne dagen.

Dagen etter var det NKK Trondheim der Svein Helgesen dømte 36 springere og da var det gamlemor Maya som gjorde det best ved å bli 3. beste tispe og BIR veteran (bildet). Grunnet corona-tiltak var det begrenset med finaler og det var dessverre ingen veteran-finale.

Søndagen var det spanielklubbens Hovedutstilling med stor-cert der Marianne Holmli dømte 38 springere. 2. beste hanhund og med sitt første cert gikk til Todd/ Zelini’s Someone To Talk To. Han eies av Gry Inger Vilming Karlsen. Junioren Raija ville ikke være dårligere, og ble 2. beste tispe med sitt andre cert for helgen! Gamle Maya fikk en fantastisk kritikk, men ble ikke plassert i beste tispeklasse og ble BIM veteran.

Todd cert og 2. BHK.

05.06.20:  ENDELIG begynner det smått å bli mulig med hundeaktiviteter igjen! I dag gikk Kent Marius Leirpoll Espedal bevegelig blodsporprøve med sin ett år gamle Zelini’s Early Spring, og det gjorde de med stil! I debuten for både hund og fører gikk de til en finfin 1. premie med særdeles godt på alle punkter. Gratulerer så mye og lykke til videre!

25.01.20:  ÅRETS FØRSTE UTSTILLING var i Letohallen 10 min. hjemmefra. Finske Virpi Montonen hadde 39 påmeldte springere. Hun var helt ukjent for oss, men var et hyggelig nytt bekjentskap og jaggu snakket hun ikke litt norsk også! Imponerende! Vi hadde to tisper påmeldt og som vanlig var det flest tisper, hele 26 tisper mot 13 hanner. Først ute var 9 mnd. gamle Raija/ Zelini’s Spring Collection, og hun vant juniorklasse med CK. Jeg tror hun syntes utstilling er noe av det morsomste hun hadde vært med på, og det føltes som hun var mer oppe i lufta enn nede på gulvet. Hun eies av Anita Kirknes Engebretsen. I veteranklasse strålte Maya/ INT NORDUCH. NVCH. SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal sammen med favoritt-tante og medeier Karoline Johansen. Hun vant klassen, og ble 2. BTK. Da ble det å vente resten av dagen på finalen, og Maya var i enda bedre humør, om mulig, og showet seg til BIS-1-veteran. Hun skuffer aldri! Det morsomme var at dommeren fortalte at hun liker Mayas bror Casper i Finland så godt og også har satt opp ham som vinner der. Hun har til og med bilde av seg selv sammen med Casper på telefonen sin. 😉

19.01.20: NYHETER FRA UTLANDET: Det skjer ikke så mye her i landet på denne tiden av året, men det tikker inn meldinger fra våre naboland.  I Sverige har Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady klart godkjent duftprov med sin eier Lena Björck.  Vi holder oss i Sverige og kan gratulere Karolina Sjöholm og Totte/ SEU(u)CH. DKUCH. Zelini’s Back To The Future med godkjent anlagsklass viltspor med strålende kritikk! Nå ligger de i hardtrening for å kunne starte i öppen klass.
I Finland har Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League vært på utstilling der han ble 3. BH og BIM-veteran. Eiere er Nappi og Nana Isola.

15.-17.11.19: ÅRSAVSLUTNING:  Så var det tid for årets siste store utstillingshelg med 3 utstillinger på en og samme helg. Fredag og søndag var det NKK-utstillinger, og lørdag var NSK’s utstilling i Drammen. Jeg er absolutt ingen fan av utstillinger 3 dager på rad da det er utrolig slitsomt for både hunder og mennesker. Vil man være med der det skjer, og også plassere seg best mulig på mestvinnende-listene er man pent nødt til å være med, men jeg er ikke glad for at det ser ut til å bli mer og mer av det.
Vel, vel, over til resultatene. Både fredag og lørdag vant Else Grindheims Sol/ Zelini’s Girls Rock unghundklasse med CK. På fredag ble Molly/ N SEVCH. Zelini’s Candy Crush nr. 4 i åpen klasse med CK, og Maya/ INT NORDUCH. N SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal ble nr. i veteranklasse med CK. På søndag ble Molly nr. 2 i åpen klasse med CK, og Maya vant veteranklasse med CK. Ingen av dem ble plassert i beste tispeklasse, men Maya avsluttet helgen med stil og ble BIS-4 veteran for Frank Kane på årets største utstilling!!! Maya skuffer oss jo aldri og ga jernet alle tre dager, og hun elsker å vise seg sammen med favoritt-tanten Karoline Johansen. (bildet)

11.11.19: Det tikket inn en melding fra Lena Björck i Sverige. Hun hadde gått sporprøve  med sin Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady, og de gikk til nok en 1. premie til tross for at Sonja markerte revespor flere ganger. Stort grattis!

01.09.19: I Finland har Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League vært på farten igjen. Denne gangen var det i Kouvola på en utstilling for gruppe 8 der 26 springere var påmeldt. Casper ble 2. beste hanhund, og BIS-1 veteran.

27.07.19: BRAIN AND BEAUTY!!! 3 dager etter Sverige-turen reiste vi på utstillingen til Drøbak Hundeklubb. Pga. den intense varmen lot vi gamle Maya være hjemme da hun hadde det MYE bedre der.  Først ut av våre var Todd/ Zelini’s Someone To Talk To, og han ble 2. beste hanhund med res. cert. I Maya’s fravær tok Molly/ NVCH. SEVCH. Zelini’s Candy Crush ansvar, og tok sitt andre cert og ble BIR! Pga. varmen var vi veldig i tvil om vi skulle bli eller reise, men heldigvis ble vi! Molly gikk like godt hen og vant gruppen, og ikke nok med det – hun ble BIS-3!!!! Nesten 600 hunder var påmeldt, og hun ble nr. 3!!!! Vi er så stolte av Molly som nå virkelig har blitt voksen, og viser hva hun duger til i flere sammenhenger!

24.07.19: VELLYKKET SVERIGE-TUR!!  I en drepende hete reiste vi til Sverige for å gå viltsporprøve med Molly/ NVCH. Zelini’s Candy Crush og Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal. Dommer for dagen var en utrolig trivelig dame ved navn Inga-Lill Håkansson som kom med flere gode tips til å bli enda bedre. Det setter vi stor pris på! Som sagt var det svært varmt, men begge hundene klarte seg fint og gikk veldig bra, og fikk sine 1. premier. Dermed kan de tilføye SEVCH. i rekken av titler!! Molly har jo vist seg å være en veldig god sporhund, og hun er trent regelmessig de tre årene hun har levd. Men Maya er nå 9 år, og har ikke gått prøve siden 2012 da hun fikk sin norske tittel. Hun har heller ikke vært trent siden da, og da vi bestemte oss for å reise til Sverige måtte vi legge et par treningsspor til henne da prøvene i Sverige er litt annerledes enn de norske. Men det klarte hun fint, og hun var så glad, så glad for å få lov til å gå spor igjen, så det var moro!

14.07.19: I Finland var Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League på utstilling i Mikkeli. Han ble 2. beste hanhund og BIR-veteran. I en stor BIS-veteran-finale med hele 43 hunder ble han nr. 4! Vi gratulerer!

31.06.-01.07.19:  REGNVÅT OG VELLYKKET HELG I TRONDHEIM: I år var NSK’s Hovedutstilling flyttet til Trøndelag, og dermed ble det utstilling 3 dager på rad. Fredag 31.06. var det NSK Trøndelags spesialutstilling der Maja Horvat dømte 53 springere. Vår egen Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal showet som bare det sammen med favoritt-tanten Karoline Johansen i regnværet, og ble 4. beste tispe. Hun ble også BIR veteran og til slutt BIS-2-veteran.
Dag 2 var det NSK’s Hovedutstilling og Maja Bubalo hadde 60 springere påmeldt. Maya ble også denne dagen 4. beste tispe og BIR veteran. Men i finalen gikk hun helt til topps og ble BIS-1 veteran! (bildet)
Dag 3 var det NKK med Patsy Hollings som dømte 58 springere. Maya var fortsatt i storform, men fikk en ganske ordinær kritikk. Hun ble BIR veteran, men ble ikke plassert i beste tispeklasse.  Dermed valgte vi å reise hjem før finalen da det var Patsy Hollings som også skulle dømme den. Etter å ha vært på utstilling i 3 regnfulle dager var det godt å vende nesen hjemover. Absolutt alt vi hadde med oss var søkk vått, og et par dager så hagen ut som en campingplass med alt utstyret som måtte tørkes!

smacap_Bright

23.06.19: ENDA FLERE TITLER!  Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League bor til vanlig i Finland, men hadde tatt seg en tur til Danmark. I løpet av 3 dager tok han 3 x veteran-cert, 1 x cert og BIM. Dermed kan han føye titlene dansk champion og danske veteranchampion til den allerede lange rekken av titler. Nå har Casper totalt 21 titler!!!! Det er det ikke mange hunder som har, og det gjør ham til den mest titulerte Zelini noen sinne!! Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola. Her kan man se alle Caspers titler.

17.06.19: NY CHAMPION!! Mandag kveld tikket det inn en tekstmelding fra Lena Björck i Sverige, og hun kunne fortelle at hennes Sonja/ Zelini’s First Lady hadde blitt viltsporchampion bare 13 måneder gammel!! Sonja har kun gått fire spor så langt, et i anlagsklass som man må ha godkjent for å starte på viltsporprøve, og så 3 x 1.pr. på viltspor og dermed var tittelen i havn! Gratulerer så mye, vi er så stolte og imponerte over unge Sonja. Hun er den 45. championen oppdrettet av oss.

02.06.19: Det var på tide å ta seg en tur ut av huset etter intense uker med valper, og Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal og jeg tok oss en tur til spanielklubbens utstilling i Vestfold. Det var en engelsk dame ved navn Sylvia Bunting som dømte, og hun er oppdretter av cocker. Det ble en kald dag, men vel verdt turen. Maya ble nemlig BIS-veteran! Tusen takk til handler Kari Trontveit for en super jobb.

24.-26.05.19: Denne helgen var det hele 3 utstillinger i Tromsø. Det startet med en kveldsutstilling på fredagen der Elling/ Zelini’s On The Rocks tok sitt andre cert og ble BIM. Søndagen var det NKK-utstilling og der var Elling så nær, så nær å få sitt utstillingschanpionat da han ble 2. beste hanhund med res. cert og res. cacib! Flink eier som både klipper og viser selv er Agata Grundvåg. Gratulerer så mye!

19.05.19: MER UTENLANDSNYTT: Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League har vært på utstilling igjen, denne gangen i Sippo. Det var påmeldt 15 springere og Casper ble BIM samt BIR-veteran.

15.05.19: Det tikket inn en melding fra Sverige der Lena Björck og hennes Sonja/ Zelini’s First Lady bor. 12 mnd. gammel gikk hun sin første sporprøve i åpen klasse, og hun fikk en finfin 1. premie! Stort grattis fra oss alle!

04.05.19: ENDA FLERE NYHETER FRA FINLAND: Denne dagen var det utstilling i Tampere der 26 springere var påmeldt for Jo-Dee Tarr fra Sør-Afrika. Beste hanhund med Nordisk cert, BIM og BIR veteran gikk til Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League. I BIS-veteran ble han plukket ut blant de 8 beste av nesten 100 hunder, så det var kjempebra!

28.04.19: I Finland var det utstilling i Kouvala der Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League ble beste hanhund og BIM. Han ble også BIM-veteran. Eiere er Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon.

06.-07.04.19: Mens vi selv satt hjemme og ventet på valper var andre i aksjon med siden Zelini’er. I Finland ble Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League BIR og BIR-veteran på en utstilling der 16 springere påmeldt. Han ga seg ikke med det og ble deretter BIG-2, og til slutt BIS-1-veteran!
I Bergen var det nordisk utstilling der 26 springere var påmeldt. Else Grindheim hadde meldt på sin unge junior på 11 mnd, Sol/ Zelini’s Girls Rock, og hun gjorde ikke skam på oss! Hun vant juniorklassen og ble til slutt 2. beste tispe med res. cert og res. nordic cert! Sterkt av en så ung hund.

23.03.19:  MER UTENLANDSNYTT fra Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League som bor i Finland hos Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.  De tok en tur til Latvia denne dagen, og der fikk Casper veteran-cert. Dermed fikk han to nye titler; latvisk og baltisk veteranchampion.

19.03.19: ÅRETS FØRSTE SPOR sto svenskeide Sonja/ Zelini’s First Lady for. I Sverige må man gå i noe som heter anlagsklass og bli godkjent der for å kunne starte på viltsporprøve. 10 mnd gamle Sonja ble godkjent med glans og er dermed klar for nye utfordringer. Grattis til dyktig eier Lena Björck!

02.03.19:  FINLANDSNYTT! I finske Kouvola ble INT Multi CH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League BIR og BIG-3. Gruppen var slått sammen av gruppe 7 og 8. Han ble også BIS-1-veteran!! Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola, kennel Kahdeniskon.

15.-16.02.19:  VI HAR FÅTT EN NY CHAMPION!!! DETTE  ER ZELINI-CHAMPION NR. 44!!!

Vi hadde en superfin dag på NKK Bø der rasespesialisten Richard Bott fra England dømte 21 springere. Vår venninne Else Grindheim, kennel Bobwhite, hadde lovet meg å hjelpe til med handlingen av hundene siden jeg fortsatt ikke er klar etter kneoperasjonen. Først ute var Else’s egen junior Sol/ Zelini’s Girls Rock, og hun vant klassen med CK. Deretter var det Grynet/ Zelini’s With A Twist som debuterte i åpen klasse, og den vant hun med CK. Til slutt hadde vi Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal i veteranklasse som også hun vant klassen med CK, og dermed hadde vi et luksusproblem. Vi fikk i all hast tak i hjelp til beste tispeklasse der Maya plasserte seg som nr. 2 og Grynet som nr. 3. De to første var champions og dermed fikk Grynet sitt storcert og ble champion bare 2 år og 11 dager gammel!! Gratulerer så mye til medeier Anita S.K. Engebretsen som tar så godt vare på henne!! Maya ble BIR-veteran og Sol fikk res.certet, så bedre kunne det ikke gå! Maya ble senere plukket ut blant de 6 beste i BIS-veteran, men dessverre ikke plassert blant de 4.
Dagen etter hadde spanielklubben utstilling i Skien der danske Jessie Borregaard-Madsen, kennel Siegers, dømte og hun ga certet til Sol! Dermed har Sol i en alder av 9 mnd og  9 dager 2 cert, 1 res. cert og BIM!!! For en start for den unge damen!!! Gratulerer så mye til eier Else Grindheim.

10.02.19: SUPER DEBUT!! Sol/ Zelini’s Girls Rock debuterte på utstilling bare 9 mnd og 3 dager gammel, og det gjorde hun med stil! Hun ble beste tispe med sitt første cert og BIM. Hennes far Chuck/ CH. Melverly Top Rating ble BIR. Gratulerer så mye til Else Grindheim, kennel Bobwhite, som eier dem begge!

04.02.19:  VI VENTER VALPER I UKE 15!! Les mer om dette på vår side valper -> planlagte kull

26.-27.01.19 UTENLANDSNYTT!! Casper/ INT Multi CH. NV-14 NVV-18 Zelini’s Premier League bor i Finland hos Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, men denne helgen var han en tur i Estland. Det var to utstillinger for alle raser. Lørdag tok han veteran-cert og ble dermed estlandsk veteranchampion i tillegg til den laaange rekken titler han allerede har. Han ble også BIS-4 veteran. Søndagen ble han BIR, men de hadde dessverre ikke mulighet til å bli til finalene da de måtte ha båten hjem.

12.01.19 ÅRETS FØRSTE UTSTILLING var en helt ny utstilling som spanielklubben arrangerte i Letohallen 10 minutter fra der vi bor. Det er få utstillinger på denne tiden av året og det var tydelig mange flere enn oss som ønsket denne utstillingen velkommen. Hele 170 spaniels var påmeldt, og dermed måtte klubben få inn en dommer til. Opprinnelig var det kun engelske Frank Kane som skulle dømme, men Per Iversen måtte trå til og dømte bl.a. 47 springere. Vi hadde flere påmeldte, og han likte to av dem. Grynet/ Zelini’s With A Twist vant unghundklasse med CK, men ble ikke plassert i beste tispeklasse. Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal vant veteranklasse med CK og ble 3. beste tispe. Hun ble deretter BIR-veteran og til slutt BIS-2 veteran (bildet). Det var Frank Kane som dømte finalene. Hundene våre strålte som vanlig sammen med favoritt-tante Karoline Johansen da undertegnede fortsatt ikke er i form til å vise hund. Det går framover, så jeg håper jeg klarer det snart!

23.12.18 FLOTT JULEGAVE fikk vi fra Litauen! Casper/ INT Multi CH. NV-14 NVV-18 Zelini’s Premier League var der i helgen og rasket med seg et veteranchampionat da han tok BIR-veteran 3 dager på rad, og i dag ble han også BIR på en internasjonal utstilling der. Dessverre hadde de pga. av den lange reiseveien hjem ingen mulighet til å bli til finalene. Lykkelige eiere er Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, Finland.

27.11.18 NY CHAMPION!! Kun 3 dager etter forrige sporprøve var det tid for en bevegelig sporprøve igjen. Siden vinteren er like om hjørnet måtte vi prøve å få den siste premieringen for championat før snøen kommer. Dagens dommer var Stein Karlstad og han dømte Molly for et år siden, og ga henne da en 2. premie. Etter at sporet i dag var unnagjort var dommeren i fyr og flamme, og viste fram på GPS’en sin hvordan det hadde gått. Molly hadde gått snorrett på sporet hele veien, og dommeren uttalte at det var den beste hunden han hadde dømt på veldig, veldig lenge! Han sa også at både hund og fører hadde utviklet seg enormt siden forrige gang og var mektig imponert. Dermed fikk de 1. premie med hele 10 poeng, og viltsporchampionatet er i boks!

24.11.18 SPOR Det er ikke vinter riktig ennå, så det ble en bevegelig sporprøve på vår Molly/ Zelini’s Candy Crush. Matfar Øyvind og Molly var kjempeflinke, og gikk til en fin 1. premie. Dommer Heidi Throndsen synes Molly var en veldig morsom hund å gå med og at hun var en kjempeflink sporhund. Vi er veldig stolte av vår lille svime Molly! 😉

16.-18.11.18  ÅRETS SISTE UTSTILLINGER! Fredag 16. var det Nordisk Vinnerutstilling og det var påmeldt 62 springere. Ikke den helt store dagen for oss, men Grynet/ Zelini’s With A Twist vant unghundklasse med CK for en dommer som var ganske så restriktiv med CK’ene. Veteranene Casper/ INT Multi CH. NV-14 Zelini’s Premier League (eid av Nappi og Nana Isola, Finland) og søsteren INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal ble nr. 2 i sine respektive klasser.
Lørdag 17. var det Norsk Vinnerutstilling og norske Børge Espeland hadde 64 påmeldte springere. Casper vant veteranklasse og fikk dermed tittelen NVV-18 i tillegg til sin allerede lange tittelrekke. Grynet vant igjen unghundklasse med CK, og Maya vant en knallsterk veteranklasse og ble 4. BTK. Dermed fikk også hun tittelen NVV-18. I konkurransen dem i mellom trakk Maya det lengste strået og ble BIR-veteran. Casper ble dermed BIM-veteran.
Søndag 18. hadde spanielklubben utstilling i Drammen der danske Kim Bay bl.a. hadde påmeldt 13 springervalper og 22 voksne springere. Blant valpene ble lille Sol/ Zelini’s Girls Rock aller best da hun ble BIR og BIS-valp! Lykkelig eier er Else Grindheim.
Blant de voksne gjorde Maya det best av våre ved å først bli beste tispe og BIM, og til slutt BIS-veteran. Molly/ Zelini’s Candy Crush vant åpen klasse, og tok res. certet.

28.10.18 STORESLEM PÅ KONGSBERG!! Rasedommer Svein Helgesen hadde fått så mange påmeldte at valpene ble flyttet over til en annen dommer, Moa Persson, og det gjorde av de ble satt opp til å møte 2 timer tidligere enn de voksne. Dermed rakk vi dessverre ikke å se dem. 11 springervalper var påmeldt og best av dem alle, og dermed BIR ble debutanten Karsten/  Zelini’s One Man Show. Han ga seg ikke der og ble også BIG-2! Dyktig eier er Kari Trontveit.
21 voksne var påmeldt og fra unghundklasse ble Grynet/ Zelini’s With A Twist (bildet) beste tispe, tok sitt andre cert og ble også BIR! Det var litt uventet da dommeren har likt Maya svært godt flere ganger før, men gledelig at ungdommen, som også er framtiden, slår til og slår de gamle. Grynet viste seg kjempegodt i gruppa, og ble der BIG-3. Hun eies av oss sammen med Anita S. K. Engebretsen der hun også bor.
Maya/ INT NORDUCH. NVCH NJV-11 Zelini’s Golden Goal ble BIR-veteran, og BIS-2 veteran for Moa Persson. Hun bor hos oss, og eies sammen med Karoline Johansen som viste både Maya og Grynet til perfeksjon.
For en dag vi hadde!!!! 3 x BIR, valp, voksen og veteran, og alle tre ble plassert i finalene!!! Tusen takk og gratulerer til alle flinke eiere og handlere!!!

12.10.18 I Polen hadde en eller annen klubb jubileumsutstilling. Om det var spanielklubben eller kennelklubben der vet jeg for jeg er ikke spesielt god i polsk kan man si. 😉 Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League hadde tatt turen fra Finland, og han ble BIM veteran og fikk veteran-cert. Vi har jo ikke det i Norge, men jeg antar at har man mange nok får man sikkert en veteran champion-tittel.

30.09.18 NSK Hordaland hadde sin utstilling der den som representerte oss var lille Sol/ Zelini’s Girls Rock. Hun debuterte på valpeshow, og ble beste tispevalp og BIM. Gratulerer så mye til eier Else K. Grindheim. Sol (bildet til v.) er den første fra dette herlige kullet som blir stilt, og vi gleder oss til å følge henne og resten av gjengen framover.

23.09.18 I Finland var Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League på utstilling igjen, og igjen ble han plassert høyt. Denne gangen ble han BIS-2 veteran på en utstilling der det var rundt 1.000 hunder påmeldt. Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola.

01.09.18 Da var det tid for NSK Østfolds utstilling på nydelige Rygge Bygdetun. Det er et særdeles velegnet sted for en hunde-utstilling, og vi er der hvert neste år. I år var finske Marjo Jakkola invitert til å dømme, og hun er verdenskjent for sine vakre welsher under kennelnavnet Benton. Hun har tidligere likt vår Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal da hun satte henne til BIM da hun var junior. Håpet var jo at hun fortsatt likte Maya, og det gjorde hun! Det var 27 springere påmeldt, og Maya ble BIR, BIS-4 samt BIS-veteran! Tusen takk til Solveig Holth som viste Maya så fint!
I Tromsø var Agata Grundvåg på utstilling med sin Elling/ Zelini’s On The Rocks, og det gjorde de bra. Elling tok sitt første cert og ble BIR. Og ikke nok med det, han ble også BIG-3! Gratulerer så mye! Det er så gøy når valpekjøperne klarer alt selv!!

25.08.18 I fjor gikk  min mann Øyvind et par sporprøver med Molly/ Zelini’s Candy Crush og det ga ikke de helt store resultatene. Det var debut for både Øyvind og Molly, så de var rimelig uerfarne begge to og i tillegg var nok Molly ganske umoden da hun bare var rundt året gammel. Siden har de trent jevnt og trutt, og jeg har gitt så gode råd jeg kan. Noen ganger har jeg vært med, og andre ganger har Øyvind brukt GoPro-kamera slik at vi kunne sette oss og ned i fred og ro og diskutere sporet etterpå. Det har vist seg å være et uvurdelig hjelpemiddel! Nå følte de seg klare og de var påmeldt dachshundklubbens prøve på Skarnes. I et særdeles tungt terreng med masse hogstfelter viste de at treningen har gitt resultater, og de fikk en finfin 1. premie! Ble helt rørt jeg og det er så moro og inspirerende når treningen virkelig gir resultater. 😉
En annen som var på sporprøve denne dagen var Helene Botterli og hennes 10 år gamle Ville/ NVCH. Zelini’s Barossa Valley.  De gikk på NSK Møre og Romsdals prøve der Ville tok 1. premie og ble prøvens 2. beste hund. Gamle damer kan fortsatt!!
I Trondheim var det utstilling denne dagen og der ble Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini’s Hattrick til Dina Arnevik BIM samt BIR-veteran. Gratulerer så mye!

11.-12.08.18 Onsdagen før denne helgen fikk jeg helprotese i kneet, og det var for å si det sånn helt uaktuelt å dra på utstilling eller andre aktiviteter denne helgen. Da er det godt å ha gode venner! Fredag reiste Karoline Johansen hjem til oss og hentet Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal, tok henne med seg hjem og badet henne og gjorde henne i stand til lørdagens utstilling på Elverum. Der hadde serbiske Dusko Piljevic 34 springere i ringen, og Maya ble 2. beste tispe og BIR-veteran. Karoline hadde dessverre ikke mulighet til å bli til finalen da dagens dommer brukte ganske så lang tid, men vi var jo uansett veldig fornøyde med dagen. Tusen takk til Karoline som stilte opp nok en gang, og som er Maya’s favoritt-tante!
I Finland stilte Maya’s bror Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League på en utstilling for alle raser på søndag. Han ble BIR-veteran og til slutt BIS-2-veteran i en STOOOOOR finale!

28.-29.07.18 Dette ble en begivenhetsrik helg! Lørdag morgen gikk vi som vanlig tur i det varme været. Vi har ikke sett en eneste huggorm i år til tross for det varme været, men denne morgenen skulle vi treffe på vår første huggorm. Vi trodde det gikk bra da vi ikke så noen bli bitt og alle oppførte seg normalt. Da vi kom hjem var alt normalt hver gang jeg sjekket helt til jeg etter en drøy time etter at vi så ormen kastet et blikk på hundene. Plutselig hadde Molly en enorm venstreleppe! Jeg ringte veterinæren samtidig som vi kastet oss i bilen og fortet oss til klinikken. Der ble vi i over 2 timer. Først ble Molly satt på væske (noe hun fikk i 2 timer), men etter en liten stund begynte hun å bli sløv og å skjelve. Dermed ble hun satt på motgift, og i tillegg fikk hun smertestillende og antibiotika. Til slutt fikk vi reise hjem med diverse remedier. Molly var tydelig preget og hadde vondt, og la seg for seg selv i andre enden av huset. Dagen etter oppførte hun seg normalt, og hevelsen hadde gått kraftig ned. 2 dager senere var hevelsen helt borte, men Molly må holdes i ro i 2 uker for å forhindre senskader. Vi skal ta blodprøver etter en ukes tid for å sjekke hvordan det går.
Mens vi satt på klinikken tikket det inn en melding fra Finland, og der hadde Casper/ INT Multi CH. NV-14 Zelini’s Premier League vært på utstilling og blitt BIM.
Søndag reiste vi selv på utstilling til Moss der Moss Hundeklubb hadde sin årlige utstilling. De hadde invitert finske Hannele Jokisilta som hadde fått 25 springere påmeldt. Sammen med meg hadde jeg Anita Engebretsen som vi sameier Grynet/ Zelinis’s With A Twist med. Pga. mitt vonde kne var avtalen at jeg skulle stille opp Grynet i ringen, og Anita løpe med henne. Vi hadde trent på det og det fungerte aldeles utmerket, og Grynet fikk res. cert! Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal (bildet) debuterte i veteranklasse denne dagen og det med Solveig Holth i snøret. De trivdes så godt sammen at ikke bare ble Maya beste tispe, hun ble også BIR og BIR-veteran med dommerens kommentar: «I just love her!» Det var dessverre andre dommere i gruppen og BIS-veteran, men allikevel ble Maya BIG-3 og hun ble plukket ut i veteran-finalen, men ikke plassert. En bra debut i veteranklasse!

21.07.18 Casper/ INT Multi CH. NV-15 Zelini’s Premier League er i vinden for tiden! 😉 Denne dagen var han på utstilling i finske Seinäjoki der norske Arne Foss dømte rasen. Casper ble BIR og dermed også BIR-veteran. Han sluttet ikke der, men ble også BIG-3 i en gruppe som var slått sammen av gr. 7 og gr. 8. Han var beste hund fra gr. 8. Til slutt ble han også BIS-3 veteran!!

14.-15.07.18 Tidligere nevnte Casper/ INT Multi CH. NV-15 Zelini’s Premier League hadde denne helgen tatt turen fra Finland til Sverige. Lørdagen var det Springerklubbens Club Show der han ble nr. 2 i en sterk veteranklasse. Søndagen var det SSRK utstilling der rasespesialist Annelie Karlsson dømte 48 springere. Casper ble BIM veteran samt BIR og BIS-1 jakthund! Gratulerer nok en gang til Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

08.07.18 ble fotball-kullet vårt født i 2010 8 år og dermed veteraner. Det feiret finskeide Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ved å delta i veteranklasse på utstilling for første gang.  Det gjorde han med bravur, og ble BIR og BIG-2! Han ble også plukket ut i BIS-veteran finalen, men ble dessverre ikke plassert. Vi gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

Årets valper har nå flyttet sine nye eiere, og du kan se ståbilder av dem på valpesiden -> aktuelle kull.

17.06.18 tikket det inn meldinger fra de dype skoger i Trøndelag. Der var Dina Arnevik på viltsporprøve med Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini’s Hattrick, og de gikk til en finfin 1. premie og særdeles godt på samtlige punkter. Gratulerer så mye!

02.06.18 var vi endelig på utstilling igjen! Det var NSK avd. Vestfold som hadde sin utstilling på et særdeles velegnet sted for formålet, og arrangørene gjorde virkelig sitt beste for at vi skulle ha det bra. I ringen gikk det også bra, og førstemann ut av våre var Doffen/ Zelini’s Nightcap. Det var hans debut, og eier Astri M. Helle var ganske bekymret for at han ikke skulle oppføre seg ordentlig, men han oppførte seg som om han aldri hadde gjort annet! Han ble nr. 2 i juniorklasse, og var veldig flink. Hans søster Grynet/ Zelini’s With A Twist (bildet under) vant en stor juniorklasse og fikk CK. Vi var så glade for på hannene hadde dommere bare delt ut CK til to champions og en veteran (som også var champion). I championklasse ble Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal nr. 3 med CK. Deretter var det beste tispeklasse der Maya ble nr. 3, og Grynet nr. 4. Fordi det bare sto champions foran Grynet fikk hun sitt første cert!!! Gjett om telefonen var rask til Grynets matmor Anita Kirknes Engebretsen! 😉 En super dag for oss alle!! Tusen takk til Karoline Johansen som var med og viste alle hundene på en dag da jeg var om mulig enda mer handikappet enn ellers….

19.05.18 Det er veldig godt å ha flinke valpekjøpere når man er så handikappet selv. I Hamina i Finland ble Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League BIR denne dagen, og han fikk nordisk cert. Det var 18 springere påmeldt. Han ble plukket ut blant de 6 beste i gruppa, men dessverre ikke plassert. Lykkelige eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon.
I Tromsø startet Agata Ewa Grundvåg i rallylydighet for aller første gang med Elling/ Zelini’s On The Rocks. Agata var kjempenervøs, men klarte allikevel en 1. premie!! Gratulerer så mye med en fantastisk debut for dere begge!

KNEOPERASJON
I år har jeg ikke vært aktiv i det hele tatt, og jeg har ikke vært i ringen siden september 2017. Grunnen til det er et totalt utslitt kne som rett og slett ikke virker, og som jeg har store smerter i. Jeg har tatt MR, går til trening hos fysioterapeut og jeg har vært på Lovisenberg sykehus for røntgen og samtale med ortoped. Nå har jeg fått beskjed om at jeg skal legges inn 13. august og opereres dagen etter. Jeg håper så inderlig at dette blir bra slik at jeg kan komme tilbake til utstillingsringen og trening i skogen igjen for det savner jeg veldig! Sånn som det er nå har jeg mer enn nok med å få mosjonert hundene….

På spanielklubbens RS (representantskapsmøte) i slutten av april ble jeg tildelt hedersbevisningen Den Gyldne Spaniel! Den kan tildeles medlemmer som har gjort noe ekstra for klubben og spanielrasene. Det føles utrolig stort å bli hedret av sine egne på den måten! Tusen takk!

14.04.18 var det utstilling i Finland der Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ble BIM.  Han blir veteran i juli, og  nå skal  han jobbe med formen til da så han er på topp når han går over i veteranenes rekker. Eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon i Finland.

FJORÅRET
Det er mange hunder som har vært aktive til tross for et svært beskjedent oppdrett. Aller mest gleder det oss med alle tilbakemeldinger fra eiere og familier som er så fornøyde med hundene sine. Noen trenger litt tips den første tiden, og vi finner alltid en måte å hjelpe de forskjellige på slik at de skal bli mest mulig fornøyde med hundene sine. Mange har dem som rene familiehunder, mens andre i tillegg trener og konkurrerer i forskjellige grener i tillegg til de som jakter med hundene sine. Selv jakter vi skogsfugl med våre hunder, går spor og stiller ut med stor suksess. Aller best har Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal gjort det. I tillegg til å være en knakende god jakthund var hun i  fjor enda en gang blant topp 5 på listen over årets mestvinnende springer i Norge. Hun er på en delt 2. plass, og ble blant annet BIR på NKK Trondheim med 47 springere. Hun er nå 7,5 år og har de siste 6 årene hele tiden vært med i toppen av listen.
I Finland har hennes bror Casper/ CIE CIB MultiCH. Zelini’s Premier League også figurert blant topp 10 i alle disse årene, og i 2017 ble han nr. 9. Han har flere BIR, BIG og BIS også i løpet av året.
I Sverige bor Tote/ DKUCH. SEU(u)CH. Zelini’s Back To The Future. Han fylte 2 år i februar 2017, og har allerede tatt disse to titlene. I tillegg har han tatt BIR og gruppeplassering.
Sistnevntes kullsøster Billie/ NUCH. Zelini’s Dirty Dancing har også tatt sin tittel i løpet av året, og det samme har Theo/ NUCH. Zelini’s Goalgetter. Dermed er vi nå stolte oppdrettere av 42 champions!

En annen ting som gjør oss svært stolte er tildeling av NKK’s Oppdretterpris. Denne prisen kan tildeles  person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder av fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget av hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet – alt tatt i betraktning rasens eksteriør og bruksegenskaper. Det er en stor ære å få denne prisen som er de færreste forunt å få. Vi har drevet oppdrett i 27 år, og vi hadde aldri klart alt vi har oppnådd hvis det ikke hadde vært for alle våre fantastiske valpekjøpere som jobber så bra med hundene sine. Tusen takk til dere alle!!!! Prisen er også til dere!

09.07.23: NKK arrangerte norsk jubileumsutstilling og der dømte velkjente Moray Armstrong 45 springere. Hans vinner av juniorklasse ble Evie/ Zelini’s International Affair som dermed fikk juniorcert, juniorcacib og junior jubileumsvinner-tittel. I tillegg ble hun Cruftskvalifisert, ble 4. beste tispe og tok res. cert.

24.-25.06.23:  Finske Emma/ INTUCH. LT CH EEJCH LVJCH LTJCH BALTJCH JW-21 LVJW-21 Zelini’s Storm In A Teacup ble stilt i Jyväskylä der hun ble BIM, kun slått av kennelkompisen sin.
I Kirkenes tok Louie/ Zelini’s Intercontinental godt for seg og ble BIR begge dager, samt BIG-4 på lørdagen og BIG-3 på søndagen.

17.06.23: Fjorårets kull markerer seg i ringene. NSK avd. Vestfold hadde invitert svenske Annelie Karlsson, kennel Linmoor, til å dømme 24 springere. 11 mnd gamle Rose/ Zelini’s Across The World (bildet) ble 2. beste tispe, kun slått av BIS-2-vinneren. Hun fikk dermed sitt første cert, og ble i tillegg BIR jr. og BIS-junior!! Gratulerer så mye til overlykkelig eier Henriette Thiis-Evensen.
Samme dag debuterte broren Louie/ Zelini’s Intercontinental på utstilling i Hammerfest, og han ville ikke være noe dårligere og tok sitt første cert og ble BIM. Eier er Lill-Tove Ottesen. Gratulerer!

10.-11.06.23: I Bergensområdet var det to utstillinger denne helgen, og Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock ble BIR på dem begge! Lørdagen ble hun i tillegg BIG-3, og søndag ble hun BIG-2.  Eier er Else Grindheim, kennel Bobwhite.
Emma/ INTUCH. LT CH EEJCH LVJCH LTJCH BALTJCH JW-21 LVJW-21 Zelini’s Storm In A Teacup hadde tatt turen fra Finland til Latvia, og der ble hun BIM begge dager kun slått av en kennelkompis. Lørdag fikk hun latvisk cert og dermed også latvisk championat, og søndag fikk hun latvisk vinner-23 tittel i tillegg. Hun eies av Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, Finland.

03.06.23: På NKK’s utstilling i Trondheim vant Jesper/ Zelini’s Globetrotter juniorklasse, og fikk junior-cert og junior-cacib. Eiere er Katrine og Geir Høgås.

29.05.23: Retrieverklubben hadde utstilling for spaniels og retrievere i Kristiansand, og der ble Else Grindheims SOL/ NUCH. Zelini’s Girls Rock BIM.

14.05.23: Katrine og Geir Høgås koser seg på mange fine turer med bobilen denne våren. Denne helgen gikk turen til Bergen, og der tok deres Jesper/ Zelini’s Globetrotter sitt første cert!

07.05.23: Lill-Tove Ottesen debuterte i rallylydighet denne helga med sin Louie/ Zelini’s Intercontinental og fikk hun med seg en finfin 1. premie. Vi venter spent på fortsettelsen!

06.05.23: EMMA IGJEN: Se hele navnet under! Emma showet seg til BIR i Tuusula der 18 springere deltok.

30.04.23: NY INTERNASJONAL CHAMPION!! Til tross for sin unge alder, 2 år og 7 mnd, er Emma/ LT CH EEJCH LVJCH LTJCH BALTJCH JW-21 LVJW-21 Zelini’s Storm In A Teacup allerede svært velmeritert som tittelrekken viser. Denne dagen ble hun stilt i Tampere der 22 springere ble stilt for Knut Sigurd Wilberg som i sin tid utvandret til Storbritannia. Emma ble 2. beste tispe, og siden beste tispe allerede er internasjonal champion går cacib’et videre til Emma og dermed er hun nå CIE som det heter nå. Hun fikk også sitt siste finske cert, og trenger godkjent jaktanleggsprøve for den finske tittelen. Vi gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon.

09.04.23: STOR SUKSESS FOR TEAM ZELINI!! For noen fantastiske valpekjøpere vi har! Denne dagen var det utstilling i Vikersund, og der måtte valpekjøperne klare seg uten meg da jeg måtte være hjemme hos de små valpene. Jeg hadde live kontakt med dem via video-samtale, og med flere treninger i forkant fungerte det aldeles utmerket! BIR og BIG-3 gikk til Flax/ Zelini’s Olympic Spirit, eid av Lene Klemetsdal og flott vist av datteren Marte. Blant tispene  ble Evie/ Zelini’s International Affair 3. beste tispe med res. cert bare 9 mnd og 1 dag gammel. Det var hele 6 Zelini’er der, så vi valgte å vise oppdrettergruppe også. Da valgte vi ut de 4 som hadde fått best kritikk, og de gjorde en kjempejobb og fikk HP med nydelig kritikk. Men ikke nok med det, de ble også BIS-2!!!! Jeg er så stolt og imponert over de flinke valpekjøperne mine altså, gratulerer så mye med en fantastisk dag!!  Oppdrettergruppen besto av: Z. Olympic Spirit, Z. Globetrotter, Z. Across The World og Z. International Affair.

             

24.03.23: Vi har fått valper! Se mer på valpesiden vår.

19.03.23: NSK Telemark hadde sin utstilling med valpeshow denne dagen, og Jesper/ Zelini’s Globetrotter avsluttet valpekarrieren på mesterlig vis med å bli BIR og BIS-2 valp i sterk konkurranse. Gratulerer så mye til eierne Katrine og Geir Høgås! Vi gleder oss til å følge ham i offisielle klasser.

20.02.23: VI VENTER VALPER! Vi tok ultralyd av Lucy, og så et normalstort kull! Eksakt antall er vanskelig å si ved 4 ukers drektighet, men det viktigste er uansett å få bekreftet det vi trodde, at hun er drektig. Mer om dette kullet kan du lese på siden valper -> aktuelle kull.

18.-19.02.23:  Norsk Shih Tzu Klubb hadde to separate valpeshow denne helgen og vi var representert på begge. Lørdagen var det Jesper/ Zelini’s Globetrotter som forsvarte vår ære ved å bli BIR og BIG-4. Han eies av Katrine og Geir Høgås. Søndagen var det søsteren  Evie/ Zelini’s International Affair sin tur og hun var ikke noe dårligere da hun ble BIR og BIG-3. Eier er Anita Engebretsen. Gratulerer så mye til dere alle!

05.02.2023: Dette året kunne ikke startet bedre! På årets første utstilling (i Ølen) stilte Else Grindheim sin Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock, og der ble hun BIR. Og ikke nok med det, hun ble også BIG-2! Gratulerer så mye med en knallstart på året!

17.12.22: Norsk Dobermann Klubb hadde valpeshow i Sandefjord denne dagen. BIR og BIG-4 gikk til Jesper/ Zelini’s Globetrotter til Geir og Katrine Høgås. BIM gikk til Henriette Thiis-Evensens Rose/ Zelini’s Across The World, så det var en strålende dag for søsknene. Gratulerer så mye til flinke eiere!

27.11.22: NSK avd. Buskerud hadde sin adventsutstilling denne dagen med svenske Martin Adner, kennel Goldflame, som dommer. Han var et nytt bekjentskap som dommer, men jeg husker ham tilbake til 90-tallet da han drev oppdrett av springer. Det var påmeldt 30 voksne og 9 springervalper, og fire av disse var fra vårt sommerkull. BIR og BIS-4-valp gikk til Anita Engebretsens Evie/ Zelini’s International Affair og BIM til broren Jesper/ Zelini’s Globetrotter til Katrine og Geir Høgås. Nr. 2 i de respektive klassene ble Rose/ Zelini’s Across The World til Henriette Thiis-Evensen og Luii/ Zelini’s Cosmopolitan til Thor- André Pedersen. Vinner av juniorklasse tispe ble Alfa/ Zelini’s Olympic Glory som eies av Ingrid Salen. Hun tok også sitt første cert og ble også BIR og BIS-3-junior! Vinner av åpen klasse og 4. beste tispe ble vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last.

24.-25.09.22: VESTLANDSTUR: Alle valpene har flyttet til sine nye hjem, og det er på tide med litt luft under vingene for en sliten oppdretter. Turen gikk til Bergen sammen med Lene Klemetsdal som eier Flax/ Zelini’s Olympic Spirit. På lørdag var det BSBK som arrangerte og der tok Flax sitt første cert og ble beste hanhund og BIM. Hans søster Alfa/ Zelini’s Olympic Glory vant juniorklasse, og ble til slutt 4. beste tispe.
Dagen etter var det NSK-utstilling, og også der tok Flax certet, og ble beste hanhund og BIM. Han ble også BIR junior og til slutt BIS-2 junior. Trenger jeg si at turen hjem gikk som en lek!? Gratulerer så mye til eier Lene. Bildet til venstre er av Flax.

17.-18.09.22: FLINKE VALPEKJØPERE slo til denne helgen. Lørdag startet Ingrid Salen med Swix/ SpH D RL1 Zelini’s Finally Spring i rallylydighet kl. 2, og gjorde et finfint løp. Det holdt til 1. premie og nr. 3 i klassen. Søndag startet de igjen og nok en gang gikk de til 1. premie og denne dagen ble det seier i klassen! Dette var Swix’ tredje 1. premie i klassen og dermed fikk han i tillegg mellomtittelen RL2. Gratulerer så mye!
I Vesterålen var det utstilling, og der stilte Per Jørgen Nordstrand sin Bajaz/ Zelini’s Storm Chaser. Bajaz tok sitt første cert og ble BIM. Gratulerer til en lykkelig eier!

04.09.22: NKK Rogaland ble bedømt av finske Leni Finne, og hun likte Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock best. Hun ble beste tispe, tok cacib og ble BIR! Gratulerer så mye til eier Else Grindheim.

06.-07.08.22: NY TITTEL: Ingrid Salen og hennes Swix/ SpH D Zelini’s Finally Spring leverte et knallbra løp i rallylydighet kl. 1 lørdag. Så bra var det at ikke bare gikk de til 1. premie, men de fikk 200 av 200 mulige poeng!!! Dermed ble det seier i klassen, og siden dette var den tredje 1. premien fikk Swix også mellomtittelen RL1.
Søndag startet de to like godt i klasse 2, og jaggu ble det ikke en 1. premie der også, denne gang med 190 av 200 poeng. Gratulerer så mye!!

05.08.22: EMMA ALTSÅ!! Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup gjør det igjen og blir BIR i finske Kuopio der det var 27 springere påmeldt. Det var grusomt varmt, men Emma lot seg ikke affisere og showet som hun alltid gjør!

23.-24.07.22: DOBBELTUTSTILLING på Skarnes denne helgen. Retrieverklubben og Spanielklubben hadde et supert samarbeide denne helgen, og det blir forhåpentligvis tradisjon. Lørdag hadde danske Lone Wandel (kennel Pointbreak) 22 påmeldte springere, og vi hadde en fin dag. Beste tispe og BIM gikk til Raija/ NUCH. Zelini’s Spring Collection som ble vist av eier Anita K. Engebretsen. Vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last ble 2. beste tispe. Alfa/ Zelini’s Olympic Glory vant juniorklasse og ble BIM junior.  I tillegg ble vår oppdrettergruppe bestående av disse tre i tillegg til Flax/ Zelini’s Olympic Spirit BIR og BIS.
Søndag hadde finske Tarja Hovila (kennel Adamant) fått 26 påmeldte springere, og vi hadde nok en fin dag. Lucy ble 2. beste tispe og Raija 3. beste tispe. Alfa vant juniorklasse igjen, og fikk CK for første gang. Også denne dagen ble hun BIM junior. Oppdretterklassen bestående av de samme hundene fikk igjen HP, ble BIR og BIS-2.
Bildet viser en stolt Alfa med sin fine rosett. Foto: Øyvind Runeberg

17.07.22: CLUB SHOW Den allerede bereiste Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup hadde tatt turen fra Finland til svenske Springerklubbens Club Show. 68 tisper var påmeldt og Emma ble 2. beste tispe fra unghundklasse og fikk res. cert!! Gratulerer så mye til eiere Nappi og Nana Isola, knl. Kahdensiskon.

14.07.22: RALLY IGJEN for Ingrid Salen og Swix/ SpHd Zelini’s Finally Spring, og de tok sin andre 1. pr. i klasse 1.  Da er de en 1. pr. unna mellomtittel, og kjenner vi dem rett kommer den nok snart.

08.07.22: VI HAR FÅTT VALPER! Vi fikk 6 valper, 4 hanner og 6 tisper. Mer om disse kan leses på på siden» Aktuelle Kull».

06.07.22: RALLY Superflinke Ingrid Salen startet rallylydighet kl. 1 med Swix/ SpHd Zelini’s Finally Spring, og fikk sin første 1. premie. Det var deres andre start, og første gangen gikk fører Ingrid forbi et skilt og ble dermed disket. Denne gangen fikk hun med seg alle skiltene, og de gjorde en såpass god jobb at 1. premien var i boks. Gratulerer!

03.07.22: INTERNASJONALE NYHETER: Denne gang har Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup vært i Estland på internasjonal utstilling. Der ble hun BIR, tok cacib og jammen vant hun ikke gruppen også! Emma er 22 måneder og har hatt en fantastisk karriere så langt, noe rekken med titler forteller. Hun har så langt tatt 3 cacib i tre forskjellige land. Hun har 6 cert i Finland, 4 BIR i Finland og 4 BIR i andre land. Hun har vunnet gruppen 3 ganger i tillegg til andre gruppeplasseringer, og hun har også blitt BIS-2. Gratulerer så mye til dyktige eiere Nappi og Nana Isola i Finland.

19.06.22: NKK Sandefjord hadde 45 springere påmeldt for Frank Whyte, kennel Kazval. Vi hadde flere påmeldte, og best av dem alle gjorde Sol/ NUCH. Zelini’s Girls Rock det. Hun vant først en stor championklasse og deretter gikk hun hen og ble beste tispe og BIM!! I tillegg tok hun cacib og ble kvalifisert for Crufts 2023. Gratulerer så mye til eier Else K. Grindheim, kennel Bobwhite.
Zelini’s Achy Breaky Heart og Zelini’s Storms Never Last ble begge nr. 2 i sine respektive klasser og fikk begge CK. Zelini’s Olympic Glory fikk EXC.
Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup hadde tatt turen til 3 dagers utstillinger i Danmark denne helgen. Der fikk hun res. cacib, res. nordisk cert, og res. cert, så det var bare nesten denne helgen for henne.

04.06.22: Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup fortsetter sin suksess! Denne dagen ble hun BIR og BIG-2 i Loviisa.

13.05.22: Denne dagen var det internasjonal utstilling i Helsinki og 24 springere var påmeldt. Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup er bare 20 mnd, men slo til nok en gang og ble beste tispe og BIM. Hun fikk også sitt andre cacib.

07.05.22:  Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup gjør det igjen!  Denne gangen var det utstilling i Loviisa, Finland, og det var påmeldt 20 springere og nærmere 500 hunder totalt. Emma ble BIR, BIG-1 og BIS-2 for 3 forskjellige dommere!!! Vi er så stolte at vi holder på å sprekke!

26.02.22: Årets første utstilling i Finland ble arrangert i Jämijärvi der Paavo Mattila dømte 21 springere. Fra juniorklasse tok Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup cert, BIR og BIG-3!! Gratulerer så mye til eiere Nappi og Nana Isola.

30.01.22: Her vi bor i Nannestad er det alltid mye snø, og blodspor kan vi ikke begynne med før i april/ mai. Men andre steder er det ikke like mye, og i nærheten av Gøteborg i Sverige har Lena Björck med Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady gått bevegelig sporprøve og har fått nok en 1. premie. Stort grattis!

28.-30.01.22: NY TITTEL!! Finske Nappi og Nana Isola tok turen til Litauen denne helgen, og stilte bl.a. Emma/ LITCH. LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup. Hun er bare 16 mnd., men forsynte seg allikevel grovt av premiebordet. I løpet av disse 3 dagene tok hun 3 cert, cacib, res. cacib og BIR. I tillegg ble hun litauisk champion da de der kan bli champions fra 15 mnd. Her i landet må de være 2 år gamle.

JANUAR 2022: ÅRETS BRUKSHUND!  Det nye året starter bra da det viser seg at SpHD Zelini’s Finally Spring har blitt kåret til årets mestvinnende brukshund i Norsk Spaniel Klub. Vi gratulerer så mye til dyktig eier Ingrid Salen!

OPPSUMMERING FOR ÅRET 2021:
Dette året har også vært preget av corona og restriksjoner. Det har blitt begrenset med aktiviteter for oss alle, og den første utstillingen vi deltok på var ikke før i juni. Allikevel har dette vært et år der Zelini-hunder har tatt en rekke titler og gode plasseringer. Vi er utrolige heldige som har så mange flinke valpekjøpere som sammen med oss har tatt til sammen 10 titler i 5 ulike land!! Vi gratulerer så mye til dere alle! Her kommer en oversikt over resultatene til de ulike hundene:
LITJRCH. BALTJRCH. EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 FINJV-21 Zelini’s Storm In A Teacup fylte 1 år i slutten av september, men har allerede virkelig tatt for seg på premiebordet. Alle hennes titler er tatt i høst, og i tillegg har hun tatt 5 cert, BIM, 2 x BIR, BIG-1. Eiere er Nappi og Nana Isola. kennel Kahdensiskon, Finland. Hun ble også nr. 10 på listen over mestvinnende springer i Finland.
SEU(u)CH. DKUCH. SEVCH. Zelini’s Back To The Future startet på viltsporprøver for første gang i år. Han er blitt 6 år gammel, og det viser at aldri er for sent å prøve seg på nye ting. Han tok raskt tre 1. premier, og kunne dermed titulere seg viltsporchampion i tillegg til utstillingstitlene som er oppnådd for flere år siden. Eier er Karolina Sjöholm.
NUCH. Zelini’s Girls Rock fikk 10 valper i april i år og ble derfor ikke stilt ut før i november. Hun var i fantastisk kondisjon og tok på to utstillinger 2 x cert, BIM, BIR, BIG-3 og sin championtittel. Eier er Else Grindheim, kennel Bobwhite.
NUCH. Zelini’s Someone To Talk To ble ikke utstilt før han var 6 år, og tok da raskt 2 cert. Så kom corona, og det ble 2 års pause. Dermed var han over i veteranklasse der han tok sitt tredje cert, championtittelen samt BIM. Eier er Gry Inger Vilming Karlsen.
NUCH. Zelini’s Spring Collection ble utstilt for første gang i åpen klasse like etter fylte 2 år og tok da det tredje certet sitt og championatet. Vi venter på at hun skal utvikles mer for å være på sitt beste i en championklasse etterhvert. Eier er Anita Engebretsen.
SEVCH. Zelini’s First Lady fikk sin tittel for to år siden, men starter fortsatt på noen prøver. I år har hun startet på to viltsporprøver, og har tatt 2 x 1. pr. Eier er Lena Björck.
NUCH. Zelini’s With A Twist har i år tatt 3 x BIR, cacib, BIG-3 og BIG-4. Eier er Anita Engebretsen.
Zelini’s Achy Breaky Heart debuterte i november med å ta cert og BIM, kun slått av sin mor. Eier er Gry Inger VIlming Karlsen.
Zelini’s Storms Never Last har i juniorklasse tatt 2 x cert. Hun eies av oss.
SpHD Zelini’s Finally Spring har i år startet på bruksprøver og tatt sin mellomtittel samt fått opprykk. Eier er Ingrid Salen.
Det har vært et strålende år for vårt lille oppdrett, og vi vil takke dere alle for fantastisk innsats og gratulerer så mye. Tusen takk for at dere tar så godt vare på hundene deres og får fram det beste i dem. Vi gleder oss til fortsettelsen!

19.12.21:  ENDA EN TITTEL:  Årets siste utstilling gikk i Helsinki, Finland, der Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup ikke gjorde skam på oss og vant en sterk juniorklasse. Dermed fikk hun også tittelen finsk juniorvinner -21. Hun tok også res. certet.

15.11.21: CHAMPION NR. 49:  Else Grindheim tok med seg sin Sol/ Zelini’s Girls Rock på utstilling på Stord, og der tok hun sitt kvalifiserende cert, ble BIR og BIG-3. Gratulerer så mye! Dette er den 49. champion av eget oppdrett. Bildet viser Sol og er tatt samme dag av Denise Fagervik.

06.-07.11.21: Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, i Finland tok turen til Litauen denne helgen med sin Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup der det var utstillinger for alle raser. Emma tok cert på lørdag og BIR, samt BIR junior. Senere samme dag var det først BIS-junior-finale med over 60 deltagere av forskjellige raser, og der ble Emma nr. 5! Ikke nok med BIS-5-jr., men hun ble også BIG-1 blant de voksne!! Ikke dårlig av en hund som kun er drøyt 13 mnd. gammel. Søndagen tok hun også cert og ble BIR, men de hadde dessverre ingen mulighet til å bli til finalen da de måtte rekke båten hjem. Denne helgen fikk hun to nye titler: litauisk juniorchampion og baltisk juniorchampion.

24.10.21:  NSK avd. Buskerud hadde sin storcert-utstilling der danske Jessie Borregaard Madsen, kennel Sieger’s, dømte 35 springere. Dagens stjerne for vår del ble Sol/ Zelini’s Girls Rock, og som hun rocket!! 😉 Hun ble beste tispe, tok storcert og ble BIM. Og det bare 6 mnd etter at hun fødte 10 valper! Stor kred og gratulasjoner til eier Else Grindheim, kennel Bobwhite, som har fått henne i så fin kondisjon så raskt!

10.10.21: Kongsberg HK hadde sin utstilling for alle raser i Mjøndalenhallen med rasespesialist Anne L. Buvik, kennel Stormbird, som dommer, og vi hadde en super dag. Debutanten Copper/ Zelini’s Achy Breaky Heart oppførte seg kjempefint, og ble beste hanhund med cert samt BIM. Han eies av Gry Inger Vilming Karlsen. Vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last tok sitt andre cert, og er dermed fullcertet bare 12 mnd gammel. BIR og BIG-3 gikk til Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist, flott vist av eier Anita Engebretsen. Gratulerer til dere alle! Bildet viser BIR og BIM.

03.10.21:  Det tikket inn en hyggelig melding fra Lena Björck i Sverige, og hun kunne fortelle at hennes Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady har tatt nok en 1. premie på viltspor. Stort grattis til dere begge!

25.-26.09.21:  FANTASTISK HELG I BERGEN:  Endelig kunne vi dra på utstillingstur igjen etter halvannet år med strenge restriksjoner. Denne helgen ble Norge åpnet igjen, og vi feiret med supre resultater. Lørdag hadde spanielklubben sin utstilling, og avdelingen hadde 40 årsjubileum. Dette feiret de med flotte rosetter, og et vell av premier til oss utstillere. Dommer for dagen var Jari Partanen, og han gjorde det hele til en super dag for alle med sitt gode humør og positive innstilling. Først ut av våre var Todd/ Zelini’s Someone To Talk To (bildet) . Han er 8 år, og stilte derfor i veteranklasse. Han ble stilt første gang da han var 6 år og tok da raskt 2 cert. Så kom jo corona, og vi fikk ikke stilt på lenge. Dermed ble han 8 år og veteran før vi fikk stilt ham igjen. Da dommeren startet kritikken med «fantastisk modell» fikk jeg et håp om at han skulle få det siste certet, og det fikk han!! Han fikk cert, ble BIM, BIM veteran og også championatet!  Gratulerer til eier Gry Inger Vilming Karlsen.
Neste ut var vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last i juniorklasse. Hun har aldri vært inne i en hall, så jeg var spent på hvordan hun ville takle det. Hun feiret sin første bursdag den dagen og showet som bare det, så ingen grunn til bekymring der altså. Hun vant klassen sin, og ble 4. beste tispe og tok sitt første cert!!
Deretter var det Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist sin tur i championklasse, og hun vant klassen og ble 2. beste tispe flott vist av sin eier Anita Engebretsen.
Søndag var det BSBK som arrangerte og Leif-Herman Wilberg dømte. Han var streng, så vi var ekstra glade da Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist ble BIR. I gruppen dømte Frode Jevne og der ble Grynet plassert som nr. 4. Eier Anita viste for første gang i gruppesammenheng, og var litt spent på det, men det gikk helt supert og det så veldig profft ut.

I Finland tok Emma/ Zelini’s Storm In A Teacup sitt femte cert denne helgen, og hun fortsetter å hevde seg i finske ringer.

19.09.21: JAKTSESONG: Det er jaktsesong, og meldingene strømmer inn fra forskjellige valpekjøpere. Det er ingenting som gleder meg mer enn at hundene innfrir forventninger og forhåpninger.  Denne uka fikk jeg denne fine meldingen fra Kent Marius Espedal på Vestlandet:

Tilla, Zelini’s Early Spring viser igjen for eit råskinn ho er på ettersøk! Blei sendt ut som hund nr 2, etter 1 forsøk på kvelden. Tilla held seg rolig i skuddsituasjon som vanlig og spora rolig og kontrollert uten og lage ein lyd, rett og slett ei spormaskin 😁👍 imponert skytter og fører! ettersøk nr 20 ca.

19.09.21: NOK ET CERT:  Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup tok sitt 4. cert i dag, og har fortsatt ikke fylt ett år. Det skjer neste helg, og hun har jo hatt en fantastisk start på utstillingskarrieren, så det blir veldig spennende å følge henne videre.

14.09.21: MELLOMTITTEL BRUKS: En slik tittel har vi aldri hatt før så Ingrid Salen og Swix/ Zelini’s Finally Spring fikk æren av å være de første. De gikk til sin tredje godkjent i klasse D og kan dermed titulere seg SpH D. Det er så gøy når noen prøver nye ting, og ekstra gøy når de lykkes! Gratulerer så mye!

11.-12.09.21: DET ER I FINLAND DET SKJER – IGJEN: Denne helgen har Emma/ EST Jr.Ch. LAT Jr.CH. LATJRV-21 Zelini’s Storm In A Teacup tatt 2 cert i god konkurranse.

08.08.21: MER UTENLANDSNYTT: Denne dagen hadde finske Nappi og Nana Isola tatt seg en tur til Latvia og Latvia Winner Show -21. Der viste de Emma/ EST Jr. CH. Zelini’s Storm In A Teacup, og hun ble beste tispe med juniorcert, og dermed kan hun føye latvisk juniorvinner -21 og latvisk juniorchampion til sine titler. Hun ble også BIM.

01.08.21: DET ER I UTLANDET DET SKJER: Selv har vi bare vært på en eneste utstilling i år, mens andre har vært og er mer aktive. Søstrene i Finland, Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, var denne dagen på utstilling i Luumäki der Emma/ EST JRCH. Zelini’s Storm In A Teacup tok sitt første cert i Finland, og jammen ble hun BIR også!

18.07.21: GODE RESULTATER I SKOGEN:  Ingrid Salen og Swix/ Zelini’s Finally Spring har startet sporstevne kl. D i bruks og de fikk godkjent og opprykk til kl. C. Det er andre gangen de har gått til godkjent, og denne gangen fikk de altså opprykk i tillegg. Gratulerer!
I Sverige har Lena Björck startet viltsporprøve med Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady, og de gikk til en finfin 1. premie. Det er 2 år siden forrige prøve, så Lena var litt spent, men Sonja visste veldig godt hva hun skulle.

18.07.21: NY CHAMPION:  Denne helga har Emma/ Zelini’s Storm In A Teacup (bildet over) , som til vanlig bor i Finland, vært i Estland på utstillinger. Der gjorde hun det virkelig bra, og kan nå titulere seg Estisk Juniorchampion, EST JRCH. Vi gratulerer eierne Nappi og Nana Isola.

13.07.21: VALPER: Vi har fått valper. Sjekk siden valper -> aktuelle kull for mer info.

12.06.21: Vår egen Lucy/ Zelini’s Storms Never Last rakk akkurat et valpeshow før hun gikk over i juniorklasse. Hun debuterte med bravur og ble BIR, og vant også gruppen! Super debut og hun oppførte seg som om hun aldri hadde gjort annet.

06.06.21: NY UTSTILLINGSCHAMPION!! NKK Sandefjord skulle vise seg å bli vår dag! 😉 15 springere var påmeldt for dommer Aase Jacobsen, og kun 2 av dem fikk CK. Det var Raija/ Zelini’s Spring Collection som vant åpen klasse, og ble 2. beste tispe med cert, championat og res. cacib. Hun er stilt svært lite pga. corona, og tok sine to første cert i Trondheim i fjor sommer. Hun fylte 2 år i mai, og det var hennes første og eneste gang i åpen klasse da hun neste gang må stille i championklasse. Grynet/ NUCH. Zelini’s With A Twist stilte for første gang i championklasse, og ble vist til perfeksjon av Anita Kirknes Engebretsen da hun ble BIR og fikk cacib. Begge jentene bor hos Anita, og vi eier dem sammen. Gratulerer så mye til Anita som hadde gjort i stand begge jentene, og som viste hund i championklasse første gang, og det blir desidert ikke siste gang!

Bildet under viser vår nye champion NUCH. Zelini’s Spring Collection.

05.06.21:  FIN DEBUT!!  Fjorårets valper har grunnet corona ikke fått deltatt på noe som helst, men Lissi/ Zelini’s Diamond Heart (bildet til venstre) rakk i dag et valpeshow før hun går over i juniorklasse. Det var Sandefjord Hundeklubbs valpeshow for alle raser, og Lissi tok BIR, og en finfin BIG-2 for dommer Eivind Mjærum. Flinke eiere er Geir og Katrine Høgås som både trimmet henne og viste henne selv. Gratulerer med super debut!

05.06.21:  NY VILTSPORCHAMPION!! Totte/ SEU(u)CH. DKUCH. Zelini’s Back To The Future har vært på farten, eller skal vi si sporet, igjen! Han og eier Karolina Sjöholm fikk 1. pr. nr. 2 den 29.05., og i dag fikk de sin tredje 1. pr. og dermed er han også svensk viltsporchampion. Dette klarte de på mindre enn en måned, og vi er så imponerte!! Gratulerer så mye!

08.05.21: ENDELIG NYHETER!! Det har jo vært dørgende stille på konkurransefronten grunnet corona, men ENDELIG skjer det noe!!! I Sverige har 6 år gamle Totte/ SEU(u)CH. DKUCH. Zelini’s Back To The Future debutert på viltsporprøve og det gjorde han med stil. Han og eier Karolina Sjöholm (bildet under) gikk til en finfin 1. pr., og det synes de var virkelig moro begge to, og de gleder seg allerede til neste start. Vi gratulerer så mye og gleder oss til fortsettelsen!

25.09.20: KULL NR. 2 ER FØDT! Se mer på siden valper -> aktuelle kull.

08.09.20: VI HAR VALPER! Første kullet er født. Se mer på siden valper -> aktuelle kull.

05.-06.09.20: DE GAMLE ER ELDST! Spanielklubben hadde dobbeltutstilling på Rygge Bygdetun i Østfold denne helga. Det var avd. Østfolds utstilling på lørdag, og avd. Oslo/ Akershus på søndag. 10 år gamle Maya/ INT NORDUCH. NVCH. SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal ble BIM begge dager for henholdsvis Vibeke Paulsen og Helge Kvivesen.

25.08.20:  NY ULTRALYD:  Også tispe nr. 2 er drektig og det er bekreftet ved ultralyd i dag. Molly venter også et normalstort kull. Mer om dette kan du lese på siden valper -> aktuelle kull.

15.-16.08.20:  UTSTILLINGSHELG PÅ LILLEHAMMER:  Utstillingshelg betyr tydeligvis intenst varmt vær for akkurat som i Trondheim i juni var det denne helgen strålende sol og veldig varmt. Resultatene var også varmende for vår del. Lørdag var NSK’s utstilling der Sven Slettedal dømte. Vi stilte 4 hunder som alle vant klassene sine. Swix/ Zelini’s Finally Spring (eier: Ingrid Salen) vant juniorklasse hanhund. Todd/ Zelini’s Someone To Talk vant åpen klasse, ble 2. beste hanhund (kun slått av sin far) og tok sitt andre cert. Eier er Gry Inger Vilming Karlsen. Juniorklasse tispe ble vunnet av Raija/ Zelini’s Spring Collection, og hun sameies med Anita S.K. Engebretsen. Veteranklasse ble vunnet av Maya/ INT NORDUCH. NSVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal (sameies med Karoline Johansen), og hun ble plassert som 4. beste tispe.
Søndag var det NKK Lillehammer der italienske Alessandro Zeppi dømte. Vår stjerne denne dagen var Molly/ N SE VCH. Zelini’s Candy Crush (bildet) som vant åpen klasse, og til slutt ble 4. beste tispe og tok certet!! Dermed ble hun også norsk utstillingschampion! Jeg må innrømme at jeg ble bittelitt rørt og måtte ha et minutt for meg selv etter det. Så glad, så glad jeg ble!

07.08.20:  ULTRALYD:  Vi har i dag vært og tatt ultralyd på Grynet, og hun er bekreftet drektig med et normalstort kull.

29.07.20:  VI HÅPER PÅ VALPER i uke 40! Nå er Molly også paret, og du kan lese mer om dette på vår valpeside.

28.07.20:  GODKJENT ETTERSØKSHUND:  Ett år gamle Tilla/ Zelini’s Early Spring har for halvannen måned siden gått sin første blodsporprøve der hun fikk 1. premie, og i dag gikk hun fersksporprøve og hun fikk 8,5 poeng. Dermed er hun godkjent ettersøkshund sammen med sin dyktige fører og eier Kent Marius Leirpoll Espedal. Gratulerer så mye, og vi gleder oss til rapporter fra høstens jakt.

11.07.20:  VI HÅPER PÅ VALPER i uke 37. Det er Grynet som er paret nå, og går alt som vi håper blir det altså valper i uke 37. Molly har nettopp fått løpetid hun også, og vil pares når tiden er inne.

26.-28.06.20: DE FØRSTE UTSTILLINGENE etter lockdown ble avholdt i Trondheim. Dette skulle vise seg å bli den varmeste helgen så langt i år, og temperaturen bikket 30-tallet. Heldigvis var det et lite drag i lufta ellers hadde det hele vært uutholdelig. Fredag var det NSK Trøndelag der Line M. Haugen dømte 38 springere, og best av våre var junioren Raija/ Zelini’s Spring Collection. Hun showet som bare det, og ble beste tispe med sitt første cert samt BIM. Dette var hennes andre utstilling.  10 år gamle Maya/ INT NORDUCH. NVCH. SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal ble 4. beste tispe, og BIM veteran denne dagen.

Dagen etter var det NKK Trondheim der Svein Helgesen dømte 36 springere og da var det gamlemor Maya som gjorde det best ved å bli 3. beste tispe og BIR veteran (bildet). Grunnet corona-tiltak var det begrenset med finaler og det var dessverre ingen veteran-finale.

Søndagen var det spanielklubbens Hovedutstilling med stor-cert der Marianne Holmli dømte 38 springere. 2. beste hanhund og med sitt første cert gikk til Todd/ Zelini’s Someone To Talk To. Han eies av Gry Inger Vilming Karlsen. Junioren Raija ville ikke være dårligere, og ble 2. beste tispe med sitt andre cert for helgen! Gamle Maya fikk en fantastisk kritikk, men ble ikke plassert i beste tispeklasse og ble BIM veteran.

Todd cert og 2. BHK.

05.06.20:  ENDELIG begynner det smått å bli mulig med hundeaktiviteter igjen! I dag gikk Kent Marius Leirpoll Espedal bevegelig blodsporprøve med sin ett år gamle Zelini’s Early Spring, og det gjorde de med stil! I debuten for både hund og fører gikk de til en finfin 1. premie med særdeles godt på alle punkter. Gratulerer så mye og lykke til videre!

25.01.20:  ÅRETS FØRSTE UTSTILLING var i Letohallen 10 min. hjemmefra. Finske Virpi Montonen hadde 39 påmeldte springere. Hun var helt ukjent for oss, men var et hyggelig nytt bekjentskap og jaggu snakket hun ikke litt norsk også! Imponerende! Vi hadde to tisper påmeldt og som vanlig var det flest tisper, hele 26 tisper mot 13 hanner. Først ute var 9 mnd. gamle Raija/ Zelini’s Spring Collection, og hun vant juniorklasse med CK. Jeg tror hun syntes utstilling er noe av det morsomste hun hadde vært med på, og det føltes som hun var mer oppe i lufta enn nede på gulvet. Hun eies av Anita Kirknes Engebretsen. I veteranklasse strålte Maya/ INT NORDUCH. NVCH. SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal sammen med favoritt-tante og medeier Karoline Johansen. Hun vant klassen, og ble 2. BTK. Da ble det å vente resten av dagen på finalen, og Maya var i enda bedre humør, om mulig, og showet seg til BIS-1-veteran. Hun skuffer aldri! Det morsomme var at dommeren fortalte at hun liker Mayas bror Casper i Finland så godt og også har satt opp ham som vinner der. Hun har til og med bilde av seg selv sammen med Casper på telefonen sin. 😉

19.01.20: NYHETER FRA UTLANDET: Det skjer ikke så mye her i landet på denne tiden av året, men det tikker inn meldinger fra våre naboland.  I Sverige har Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady klart godkjent duftprov med sin eier Lena Björck.  Vi holder oss i Sverige og kan gratulere Karolina Sjöholm og Totte/ SEU(u)CH. DKUCH. Zelini’s Back To The Future med godkjent anlagsklass viltspor med strålende kritikk! Nå ligger de i hardtrening for å kunne starte i öppen klass.
I Finland har Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League vært på utstilling der han ble 3. BH og BIM-veteran. Eiere er Nappi og Nana Isola.

15.-17.11.19: ÅRSAVSLUTNING:  Så var det tid for årets siste store utstillingshelg med 3 utstillinger på en og samme helg. Fredag og søndag var det NKK-utstillinger, og lørdag var NSK’s utstilling i Drammen. Jeg er absolutt ingen fan av utstillinger 3 dager på rad da det er utrolig slitsomt for både hunder og mennesker. Vil man være med der det skjer, og også plassere seg best mulig på mestvinnende-listene er man pent nødt til å være med, men jeg er ikke glad for at det ser ut til å bli mer og mer av det.
Vel, vel, over til resultatene. Både fredag og lørdag vant Else Grindheims Sol/ Zelini’s Girls Rock unghundklasse med CK. På fredag ble Molly/ N SEVCH. Zelini’s Candy Crush nr. 4 i åpen klasse med CK, og Maya/ INT NORDUCH. N SEVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal ble nr. i veteranklasse med CK. På søndag ble Molly nr. 2 i åpen klasse med CK, og Maya vant veteranklasse med CK. Ingen av dem ble plassert i beste tispeklasse, men Maya avsluttet helgen med stil og ble BIS-4 veteran for Frank Kane på årets største utstilling!!! Maya skuffer oss jo aldri og ga jernet alle tre dager, og hun elsker å vise seg sammen med favoritt-tanten Karoline Johansen. (bildet)

11.11.19: Det tikket inn en melding fra Lena Björck i Sverige. Hun hadde gått sporprøve  med sin Sonja/ SEVCH. Zelini’s First Lady, og de gikk til nok en 1. premie til tross for at Sonja markerte revespor flere ganger. Stort grattis!

01.09.19: I Finland har Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League vært på farten igjen. Denne gangen var det i Kouvola på en utstilling for gruppe 8 der 26 springere var påmeldt. Casper ble 2. beste hanhund, og BIS-1 veteran.

27.07.19: BRAIN AND BEAUTY!!! 3 dager etter Sverige-turen reiste vi på utstillingen til Drøbak Hundeklubb. Pga. den intense varmen lot vi gamle Maya være hjemme da hun hadde det MYE bedre der.  Først ut av våre var Todd/ Zelini’s Someone To Talk To, og han ble 2. beste hanhund med res. cert. I Maya’s fravær tok Molly/ NVCH. SEVCH. Zelini’s Candy Crush ansvar, og tok sitt andre cert og ble BIR! Pga. varmen var vi veldig i tvil om vi skulle bli eller reise, men heldigvis ble vi! Molly gikk like godt hen og vant gruppen, og ikke nok med det – hun ble BIS-3!!!! Nesten 600 hunder var påmeldt, og hun ble nr. 3!!!! Vi er så stolte av Molly som nå virkelig har blitt voksen, og viser hva hun duger til i flere sammenhenger!

24.07.19: VELLYKKET SVERIGE-TUR!!  I en drepende hete reiste vi til Sverige for å gå viltsporprøve med Molly/ NVCH. Zelini’s Candy Crush og Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal. Dommer for dagen var en utrolig trivelig dame ved navn Inga-Lill Håkansson som kom med flere gode tips til å bli enda bedre. Det setter vi stor pris på! Som sagt var det svært varmt, men begge hundene klarte seg fint og gikk veldig bra, og fikk sine 1. premier. Dermed kan de tilføye SEVCH. i rekken av titler!! Molly har jo vist seg å være en veldig god sporhund, og hun er trent regelmessig de tre årene hun har levd. Men Maya er nå 9 år, og har ikke gått prøve siden 2012 da hun fikk sin norske tittel. Hun har heller ikke vært trent siden da, og da vi bestemte oss for å reise til Sverige måtte vi legge et par treningsspor til henne da prøvene i Sverige er litt annerledes enn de norske. Men det klarte hun fint, og hun var så glad, så glad for å få lov til å gå spor igjen, så det var moro!

14.07.19: I Finland var Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League på utstilling i Mikkeli. Han ble 2. beste hanhund og BIR-veteran. I en stor BIS-veteran-finale med hele 43 hunder ble han nr. 4! Vi gratulerer!

31.06.-01.07.19:  REGNVÅT OG VELLYKKET HELG I TRONDHEIM: I år var NSK’s Hovedutstilling flyttet til Trøndelag, og dermed ble det utstilling 3 dager på rad. Fredag 31.06. var det NSK Trøndelags spesialutstilling der Maja Horvat dømte 53 springere. Vår egen Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal showet som bare det sammen med favoritt-tanten Karoline Johansen i regnværet, og ble 4. beste tispe. Hun ble også BIR veteran og til slutt BIS-2-veteran.
Dag 2 var det NSK’s Hovedutstilling og Maja Bubalo hadde 60 springere påmeldt. Maya ble også denne dagen 4. beste tispe og BIR veteran. Men i finalen gikk hun helt til topps og ble BIS-1 veteran! (bildet)
Dag 3 var det NKK med Patsy Hollings som dømte 58 springere. Maya var fortsatt i storform, men fikk en ganske ordinær kritikk. Hun ble BIR veteran, men ble ikke plassert i beste tispeklasse.  Dermed valgte vi å reise hjem før finalen da det var Patsy Hollings som også skulle dømme den. Etter å ha vært på utstilling i 3 regnfulle dager var det godt å vende nesen hjemover. Absolutt alt vi hadde med oss var søkk vått, og et par dager så hagen ut som en campingplass med alt utstyret som måtte tørkes!

smacap_Bright

23.06.19: ENDA FLERE TITLER!  Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League bor til vanlig i Finland, men hadde tatt seg en tur til Danmark. I løpet av 3 dager tok han 3 x veteran-cert, 1 x cert og BIM. Dermed kan han føye titlene dansk champion og danske veteranchampion til den allerede lange rekken av titler. Nå har Casper totalt 21 titler!!!! Det er det ikke mange hunder som har, og det gjør ham til den mest titulerte Zelini noen sinne!! Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola. Her kan man se alle Caspers titler.

17.06.19: NY CHAMPION!! Mandag kveld tikket det inn en tekstmelding fra Lena Björck i Sverige, og hun kunne fortelle at hennes Sonja/ Zelini’s First Lady hadde blitt viltsporchampion bare 13 måneder gammel!! Sonja har kun gått fire spor så langt, et i anlagsklass som man må ha godkjent for å starte på viltsporprøve, og så 3 x 1.pr. på viltspor og dermed var tittelen i havn! Gratulerer så mye, vi er så stolte og imponerte over unge Sonja. Hun er den 45. championen oppdrettet av oss.

02.06.19: Det var på tide å ta seg en tur ut av huset etter intense uker med valper, og Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal og jeg tok oss en tur til spanielklubbens utstilling i Vestfold. Det var en engelsk dame ved navn Sylvia Bunting som dømte, og hun er oppdretter av cocker. Det ble en kald dag, men vel verdt turen. Maya ble nemlig BIS-veteran! Tusen takk til handler Kari Trontveit for en super jobb.

24.-26.05.19: Denne helgen var det hele 3 utstillinger i Tromsø. Det startet med en kveldsutstilling på fredagen der Elling/ Zelini’s On The Rocks tok sitt andre cert og ble BIM. Søndagen var det NKK-utstilling og der var Elling så nær, så nær å få sitt utstillingschanpionat da han ble 2. beste hanhund med res. cert og res. cacib! Flink eier som både klipper og viser selv er Agata Grundvåg. Gratulerer så mye!

19.05.19: MER UTENLANDSNYTT: Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League har vært på utstilling igjen, denne gangen i Sippo. Det var påmeldt 15 springere og Casper ble BIM samt BIR-veteran.

15.05.19: Det tikket inn en melding fra Sverige der Lena Björck og hennes Sonja/ Zelini’s First Lady bor. 12 mnd. gammel gikk hun sin første sporprøve i åpen klasse, og hun fikk en finfin 1. premie! Stort grattis fra oss alle!

04.05.19: ENDA FLERE NYHETER FRA FINLAND: Denne dagen var det utstilling i Tampere der 26 springere var påmeldt for Jo-Dee Tarr fra Sør-Afrika. Beste hanhund med Nordisk cert, BIM og BIR veteran gikk til Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League. I BIS-veteran ble han plukket ut blant de 8 beste av nesten 100 hunder, så det var kjempebra!

28.04.19: I Finland var det utstilling i Kouvala der Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League ble beste hanhund og BIM. Han ble også BIM-veteran. Eiere er Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon.

06.-07.04.19: Mens vi selv satt hjemme og ventet på valper var andre i aksjon med siden Zelini’er. I Finland ble Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League BIR og BIR-veteran på en utstilling der 16 springere påmeldt. Han ga seg ikke med det og ble deretter BIG-2, og til slutt BIS-1-veteran!
I Bergen var det nordisk utstilling der 26 springere var påmeldt. Else Grindheim hadde meldt på sin unge junior på 11 mnd, Sol/ Zelini’s Girls Rock, og hun gjorde ikke skam på oss! Hun vant juniorklassen og ble til slutt 2. beste tispe med res. cert og res. nordic cert! Sterkt av en så ung hund.

23.03.19:  MER UTENLANDSNYTT fra Casper/ INT MultiCH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League som bor i Finland hos Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.  De tok en tur til Latvia denne dagen, og der fikk Casper veteran-cert. Dermed fikk han to nye titler; latvisk og baltisk veteranchampion.

19.03.19: ÅRETS FØRSTE SPOR sto svenskeide Sonja/ Zelini’s First Lady for. I Sverige må man gå i noe som heter anlagsklass og bli godkjent der for å kunne starte på viltsporprøve. 10 mnd gamle Sonja ble godkjent med glans og er dermed klar for nye utfordringer. Grattis til dyktig eier Lena Björck!

02.03.19:  FINLANDSNYTT! I finske Kouvola ble INT Multi CH. NV-15 NVV-18 Zelini’s Premier League BIR og BIG-3. Gruppen var slått sammen av gruppe 7 og 8. Han ble også BIS-1-veteran!! Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola, kennel Kahdeniskon.

15.-16.02.19:  VI HAR FÅTT EN NY CHAMPION!!! DETTE  ER ZELINI-CHAMPION NR. 44!!!

Vi hadde en superfin dag på NKK Bø der rasespesialisten Richard Bott fra England dømte 21 springere. Vår venninne Else Grindheim, kennel Bobwhite, hadde lovet meg å hjelpe til med handlingen av hundene siden jeg fortsatt ikke er klar etter kneoperasjonen. Først ute var Else’s egen junior Sol/ Zelini’s Girls Rock, og hun vant klassen med CK. Deretter var det Grynet/ Zelini’s With A Twist som debuterte i åpen klasse, og den vant hun med CK. Til slutt hadde vi Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal i veteranklasse som også hun vant klassen med CK, og dermed hadde vi et luksusproblem. Vi fikk i all hast tak i hjelp til beste tispeklasse der Maya plasserte seg som nr. 2 og Grynet som nr. 3. De to første var champions og dermed fikk Grynet sitt storcert og ble champion bare 2 år og 11 dager gammel!! Gratulerer så mye til medeier Anita S.K. Engebretsen som tar så godt vare på henne!! Maya ble BIR-veteran og Sol fikk res.certet, så bedre kunne det ikke gå! Maya ble senere plukket ut blant de 6 beste i BIS-veteran, men dessverre ikke plassert blant de 4.
Dagen etter hadde spanielklubben utstilling i Skien der danske Jessie Borregaard-Madsen, kennel Siegers, dømte og hun ga certet til Sol! Dermed har Sol i en alder av 9 mnd og  9 dager 2 cert, 1 res. cert og BIM!!! For en start for den unge damen!!! Gratulerer så mye til eier Else Grindheim.

10.02.19: SUPER DEBUT!! Sol/ Zelini’s Girls Rock debuterte på utstilling bare 9 mnd og 3 dager gammel, og det gjorde hun med stil! Hun ble beste tispe med sitt første cert og BIM. Hennes far Chuck/ CH. Melverly Top Rating ble BIR. Gratulerer så mye til Else Grindheim, kennel Bobwhite, som eier dem begge!

04.02.19:  VI VENTER VALPER I UKE 15!! Les mer om dette på vår side valper -> planlagte kull

26.-27.01.19 UTENLANDSNYTT!! Casper/ INT Multi CH. NV-14 NVV-18 Zelini’s Premier League bor i Finland hos Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, men denne helgen var han en tur i Estland. Det var to utstillinger for alle raser. Lørdag tok han veteran-cert og ble dermed estlandsk veteranchampion i tillegg til den laaange rekken titler han allerede har. Han ble også BIS-4 veteran. Søndagen ble han BIR, men de hadde dessverre ikke mulighet til å bli til finalene da de måtte ha båten hjem.

12.01.19 ÅRETS FØRSTE UTSTILLING var en helt ny utstilling som spanielklubben arrangerte i Letohallen 10 minutter fra der vi bor. Det er få utstillinger på denne tiden av året og det var tydelig mange flere enn oss som ønsket denne utstillingen velkommen. Hele 170 spaniels var påmeldt, og dermed måtte klubben få inn en dommer til. Opprinnelig var det kun engelske Frank Kane som skulle dømme, men Per Iversen måtte trå til og dømte bl.a. 47 springere. Vi hadde flere påmeldte, og han likte to av dem. Grynet/ Zelini’s With A Twist vant unghundklasse med CK, men ble ikke plassert i beste tispeklasse. Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 NVV-18 Zelini’s Golden Goal vant veteranklasse med CK og ble 3. beste tispe. Hun ble deretter BIR-veteran og til slutt BIS-2 veteran (bildet). Det var Frank Kane som dømte finalene. Hundene våre strålte som vanlig sammen med favoritt-tante Karoline Johansen da undertegnede fortsatt ikke er i form til å vise hund. Det går framover, så jeg håper jeg klarer det snart!

23.12.18 FLOTT JULEGAVE fikk vi fra Litauen! Casper/ INT Multi CH. NV-14 NVV-18 Zelini’s Premier League var der i helgen og rasket med seg et veteranchampionat da han tok BIR-veteran 3 dager på rad, og i dag ble han også BIR på en internasjonal utstilling der. Dessverre hadde de pga. av den lange reiseveien hjem ingen mulighet til å bli til finalene. Lykkelige eiere er Nappi og Nana Isola, kennel Kahdensiskon, Finland.

27.11.18 NY CHAMPION!! Kun 3 dager etter forrige sporprøve var det tid for en bevegelig sporprøve igjen. Siden vinteren er like om hjørnet måtte vi prøve å få den siste premieringen for championat før snøen kommer. Dagens dommer var Stein Karlstad og han dømte Molly for et år siden, og ga henne da en 2. premie. Etter at sporet i dag var unnagjort var dommeren i fyr og flamme, og viste fram på GPS’en sin hvordan det hadde gått. Molly hadde gått snorrett på sporet hele veien, og dommeren uttalte at det var den beste hunden han hadde dømt på veldig, veldig lenge! Han sa også at både hund og fører hadde utviklet seg enormt siden forrige gang og var mektig imponert. Dermed fikk de 1. premie med hele 10 poeng, og viltsporchampionatet er i boks!

24.11.18 SPOR Det er ikke vinter riktig ennå, så det ble en bevegelig sporprøve på vår Molly/ Zelini’s Candy Crush. Matfar Øyvind og Molly var kjempeflinke, og gikk til en fin 1. premie. Dommer Heidi Throndsen synes Molly var en veldig morsom hund å gå med og at hun var en kjempeflink sporhund. Vi er veldig stolte av vår lille svime Molly! 😉

16.-18.11.18  ÅRETS SISTE UTSTILLINGER! Fredag 16. var det Nordisk Vinnerutstilling og det var påmeldt 62 springere. Ikke den helt store dagen for oss, men Grynet/ Zelini’s With A Twist vant unghundklasse med CK for en dommer som var ganske så restriktiv med CK’ene. Veteranene Casper/ INT Multi CH. NV-14 Zelini’s Premier League (eid av Nappi og Nana Isola, Finland) og søsteren INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal ble nr. 2 i sine respektive klasser.
Lørdag 17. var det Norsk Vinnerutstilling og norske Børge Espeland hadde 64 påmeldte springere. Casper vant veteranklasse og fikk dermed tittelen NVV-18 i tillegg til sin allerede lange tittelrekke. Grynet vant igjen unghundklasse med CK, og Maya vant en knallsterk veteranklasse og ble 4. BTK. Dermed fikk også hun tittelen NVV-18. I konkurransen dem i mellom trakk Maya det lengste strået og ble BIR-veteran. Casper ble dermed BIM-veteran.
Søndag 18. hadde spanielklubben utstilling i Drammen der danske Kim Bay bl.a. hadde påmeldt 13 springervalper og 22 voksne springere. Blant valpene ble lille Sol/ Zelini’s Girls Rock aller best da hun ble BIR og BIS-valp! Lykkelig eier er Else Grindheim.
Blant de voksne gjorde Maya det best av våre ved å først bli beste tispe og BIM, og til slutt BIS-veteran. Molly/ Zelini’s Candy Crush vant åpen klasse, og tok res. certet.

28.10.18 STORESLEM PÅ KONGSBERG!! Rasedommer Svein Helgesen hadde fått så mange påmeldte at valpene ble flyttet over til en annen dommer, Moa Persson, og det gjorde av de ble satt opp til å møte 2 timer tidligere enn de voksne. Dermed rakk vi dessverre ikke å se dem. 11 springervalper var påmeldt og best av dem alle, og dermed BIR ble debutanten Karsten/  Zelini’s One Man Show. Han ga seg ikke der og ble også BIG-2! Dyktig eier er Kari Trontveit.
21 voksne var påmeldt og fra unghundklasse ble Grynet/ Zelini’s With A Twist (bildet) beste tispe, tok sitt andre cert og ble også BIR! Det var litt uventet da dommeren har likt Maya svært godt flere ganger før, men gledelig at ungdommen, som også er framtiden, slår til og slår de gamle. Grynet viste seg kjempegodt i gruppa, og ble der BIG-3. Hun eies av oss sammen med Anita S. K. Engebretsen der hun også bor.
Maya/ INT NORDUCH. NVCH NJV-11 Zelini’s Golden Goal ble BIR-veteran, og BIS-2 veteran for Moa Persson. Hun bor hos oss, og eies sammen med Karoline Johansen som viste både Maya og Grynet til perfeksjon.
For en dag vi hadde!!!! 3 x BIR, valp, voksen og veteran, og alle tre ble plassert i finalene!!! Tusen takk og gratulerer til alle flinke eiere og handlere!!!

12.10.18 I Polen hadde en eller annen klubb jubileumsutstilling. Om det var spanielklubben eller kennelklubben der vet jeg for jeg er ikke spesielt god i polsk kan man si. 😉 Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League hadde tatt turen fra Finland, og han ble BIM veteran og fikk veteran-cert. Vi har jo ikke det i Norge, men jeg antar at har man mange nok får man sikkert en veteran champion-tittel.

30.09.18 NSK Hordaland hadde sin utstilling der den som representerte oss var lille Sol/ Zelini’s Girls Rock. Hun debuterte på valpeshow, og ble beste tispevalp og BIM. Gratulerer så mye til eier Else K. Grindheim. Sol (bildet til v.) er den første fra dette herlige kullet som blir stilt, og vi gleder oss til å følge henne og resten av gjengen framover.

23.09.18 I Finland var Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League på utstilling igjen, og igjen ble han plassert høyt. Denne gangen ble han BIS-2 veteran på en utstilling der det var rundt 1.000 hunder påmeldt. Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola.

01.09.18 Da var det tid for NSK Østfolds utstilling på nydelige Rygge Bygdetun. Det er et særdeles velegnet sted for en hunde-utstilling, og vi er der hvert neste år. I år var finske Marjo Jakkola invitert til å dømme, og hun er verdenskjent for sine vakre welsher under kennelnavnet Benton. Hun har tidligere likt vår Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal da hun satte henne til BIM da hun var junior. Håpet var jo at hun fortsatt likte Maya, og det gjorde hun! Det var 27 springere påmeldt, og Maya ble BIR, BIS-4 samt BIS-veteran! Tusen takk til Solveig Holth som viste Maya så fint!
I Tromsø var Agata Grundvåg på utstilling med sin Elling/ Zelini’s On The Rocks, og det gjorde de bra. Elling tok sitt første cert og ble BIR. Og ikke nok med det, han ble også BIG-3! Gratulerer så mye! Det er så gøy når valpekjøperne klarer alt selv!!

25.08.18 I fjor gikk  min mann Øyvind et par sporprøver med Molly/ Zelini’s Candy Crush og det ga ikke de helt store resultatene. Det var debut for både Øyvind og Molly, så de var rimelig uerfarne begge to og i tillegg var nok Molly ganske umoden da hun bare var rundt året gammel. Siden har de trent jevnt og trutt, og jeg har gitt så gode råd jeg kan. Noen ganger har jeg vært med, og andre ganger har Øyvind brukt GoPro-kamera slik at vi kunne sette oss og ned i fred og ro og diskutere sporet etterpå. Det har vist seg å være et uvurdelig hjelpemiddel! Nå følte de seg klare og de var påmeldt dachshundklubbens prøve på Skarnes. I et særdeles tungt terreng med masse hogstfelter viste de at treningen har gitt resultater, og de fikk en finfin 1. premie! Ble helt rørt jeg og det er så moro og inspirerende når treningen virkelig gir resultater. 😉
En annen som var på sporprøve denne dagen var Helene Botterli og hennes 10 år gamle Ville/ NVCH. Zelini’s Barossa Valley.  De gikk på NSK Møre og Romsdals prøve der Ville tok 1. premie og ble prøvens 2. beste hund. Gamle damer kan fortsatt!!
I Trondheim var det utstilling denne dagen og der ble Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini’s Hattrick til Dina Arnevik BIM samt BIR-veteran. Gratulerer så mye!

11.-12.08.18 Onsdagen før denne helgen fikk jeg helprotese i kneet, og det var for å si det sånn helt uaktuelt å dra på utstilling eller andre aktiviteter denne helgen. Da er det godt å ha gode venner! Fredag reiste Karoline Johansen hjem til oss og hentet Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal, tok henne med seg hjem og badet henne og gjorde henne i stand til lørdagens utstilling på Elverum. Der hadde serbiske Dusko Piljevic 34 springere i ringen, og Maya ble 2. beste tispe og BIR-veteran. Karoline hadde dessverre ikke mulighet til å bli til finalen da dagens dommer brukte ganske så lang tid, men vi var jo uansett veldig fornøyde med dagen. Tusen takk til Karoline som stilte opp nok en gang, og som er Maya’s favoritt-tante!
I Finland stilte Maya’s bror Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League på en utstilling for alle raser på søndag. Han ble BIR-veteran og til slutt BIS-2-veteran i en STOOOOOR finale!

28.-29.07.18 Dette ble en begivenhetsrik helg! Lørdag morgen gikk vi som vanlig tur i det varme været. Vi har ikke sett en eneste huggorm i år til tross for det varme været, men denne morgenen skulle vi treffe på vår første huggorm. Vi trodde det gikk bra da vi ikke så noen bli bitt og alle oppførte seg normalt. Da vi kom hjem var alt normalt hver gang jeg sjekket helt til jeg etter en drøy time etter at vi så ormen kastet et blikk på hundene. Plutselig hadde Molly en enorm venstreleppe! Jeg ringte veterinæren samtidig som vi kastet oss i bilen og fortet oss til klinikken. Der ble vi i over 2 timer. Først ble Molly satt på væske (noe hun fikk i 2 timer), men etter en liten stund begynte hun å bli sløv og å skjelve. Dermed ble hun satt på motgift, og i tillegg fikk hun smertestillende og antibiotika. Til slutt fikk vi reise hjem med diverse remedier. Molly var tydelig preget og hadde vondt, og la seg for seg selv i andre enden av huset. Dagen etter oppførte hun seg normalt, og hevelsen hadde gått kraftig ned. 2 dager senere var hevelsen helt borte, men Molly må holdes i ro i 2 uker for å forhindre senskader. Vi skal ta blodprøver etter en ukes tid for å sjekke hvordan det går.
Mens vi satt på klinikken tikket det inn en melding fra Finland, og der hadde Casper/ INT Multi CH. NV-14 Zelini’s Premier League vært på utstilling og blitt BIM.
Søndag reiste vi selv på utstilling til Moss der Moss Hundeklubb hadde sin årlige utstilling. De hadde invitert finske Hannele Jokisilta som hadde fått 25 springere påmeldt. Sammen med meg hadde jeg Anita Engebretsen som vi sameier Grynet/ Zelinis’s With A Twist med. Pga. mitt vonde kne var avtalen at jeg skulle stille opp Grynet i ringen, og Anita løpe med henne. Vi hadde trent på det og det fungerte aldeles utmerket, og Grynet fikk res. cert! Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal (bildet) debuterte i veteranklasse denne dagen og det med Solveig Holth i snøret. De trivdes så godt sammen at ikke bare ble Maya beste tispe, hun ble også BIR og BIR-veteran med dommerens kommentar: «I just love her!» Det var dessverre andre dommere i gruppen og BIS-veteran, men allikevel ble Maya BIG-3 og hun ble plukket ut i veteran-finalen, men ikke plassert. En bra debut i veteranklasse!

21.07.18 Casper/ INT Multi CH. NV-15 Zelini’s Premier League er i vinden for tiden! 😉 Denne dagen var han på utstilling i finske Seinäjoki der norske Arne Foss dømte rasen. Casper ble BIR og dermed også BIR-veteran. Han sluttet ikke der, men ble også BIG-3 i en gruppe som var slått sammen av gr. 7 og gr. 8. Han var beste hund fra gr. 8. Til slutt ble han også BIS-3 veteran!!

14.-15.07.18 Tidligere nevnte Casper/ INT Multi CH. NV-15 Zelini’s Premier League hadde denne helgen tatt turen fra Finland til Sverige. Lørdagen var det Springerklubbens Club Show der han ble nr. 2 i en sterk veteranklasse. Søndagen var det SSRK utstilling der rasespesialist Annelie Karlsson dømte 48 springere. Casper ble BIM veteran samt BIR og BIS-1 jakthund! Gratulerer nok en gang til Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

08.07.18 ble fotball-kullet vårt født i 2010 8 år og dermed veteraner. Det feiret finskeide Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ved å delta i veteranklasse på utstilling for første gang.  Det gjorde han med bravur, og ble BIR og BIG-2! Han ble også plukket ut i BIS-veteran finalen, men ble dessverre ikke plassert. Vi gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

Årets valper har nå flyttet sine nye eiere, og du kan se ståbilder av dem på valpesiden -> aktuelle kull.

17.06.18 tikket det inn meldinger fra de dype skoger i Trøndelag. Der var Dina Arnevik på viltsporprøve med Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini’s Hattrick, og de gikk til en finfin 1. premie og særdeles godt på samtlige punkter. Gratulerer så mye!

02.06.18 var vi endelig på utstilling igjen! Det var NSK avd. Vestfold som hadde sin utstilling på et særdeles velegnet sted for formålet, og arrangørene gjorde virkelig sitt beste for at vi skulle ha det bra. I ringen gikk det også bra, og førstemann ut av våre var Doffen/ Zelini’s Nightcap. Det var hans debut, og eier Astri M. Helle var ganske bekymret for at han ikke skulle oppføre seg ordentlig, men han oppførte seg som om han aldri hadde gjort annet! Han ble nr. 2 i juniorklasse, og var veldig flink. Hans søster Grynet/ Zelini’s With A Twist (bildet under) vant en stor juniorklasse og fikk CK. Vi var så glade for på hannene hadde dommere bare delt ut CK til to champions og en veteran (som også var champion). I championklasse ble Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal nr. 3 med CK. Deretter var det beste tispeklasse der Maya ble nr. 3, og Grynet nr. 4. Fordi det bare sto champions foran Grynet fikk hun sitt første cert!!! Gjett om telefonen var rask til Grynets matmor Anita Kirknes Engebretsen! 😉 En super dag for oss alle!! Tusen takk til Karoline Johansen som var med og viste alle hundene på en dag da jeg var om mulig enda mer handikappet enn ellers….

19.05.18 Det er veldig godt å ha flinke valpekjøpere når man er så handikappet selv. I Hamina i Finland ble Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League BIR denne dagen, og han fikk nordisk cert. Det var 18 springere påmeldt. Han ble plukket ut blant de 6 beste i gruppa, men dessverre ikke plassert. Lykkelige eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon.
I Tromsø startet Agata Ewa Grundvåg i rallylydighet for aller første gang med Elling/ Zelini’s On The Rocks. Agata var kjempenervøs, men klarte allikevel en 1. premie!! Gratulerer så mye med en fantastisk debut for dere begge!

KNEOPERASJON
I år har jeg ikke vært aktiv i det hele tatt, og jeg har ikke vært i ringen siden september 2017. Grunnen til det er et totalt utslitt kne som rett og slett ikke virker, og som jeg har store smerter i. Jeg har tatt MR, går til trening hos fysioterapeut og jeg har vært på Lovisenberg sykehus for røntgen og samtale med ortoped. Nå har jeg fått beskjed om at jeg skal legges inn 13. august og opereres dagen etter. Jeg håper så inderlig at dette blir bra slik at jeg kan komme tilbake til utstillingsringen og trening i skogen igjen for det savner jeg veldig! Sånn som det er nå har jeg mer enn nok med å få mosjonert hundene….

På spanielklubbens RS (representantskapsmøte) i slutten av april ble jeg tildelt hedersbevisningen Den Gyldne Spaniel! Den kan tildeles medlemmer som har gjort noe ekstra for klubben og spanielrasene. Det føles utrolig stort å bli hedret av sine egne på den måten! Tusen takk!

14.04.18 var det utstilling i Finland der Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ble BIM.  Han blir veteran i juli, og  nå skal  han jobbe med formen til da så han er på topp når han går over i veteranenes rekker. Eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon i Finland.

FJORÅRET
Det er mange hunder som har vært aktive til tross for et svært beskjedent oppdrett. Aller mest gleder det oss med alle tilbakemeldinger fra eiere og familier som er så fornøyde med hundene sine. Noen trenger litt tips den første tiden, og vi finner alltid en måte å hjelpe de forskjellige på slik at de skal bli mest mulig fornøyde med hundene sine. Mange har dem som rene familiehunder, mens andre i tillegg trener og konkurrerer i forskjellige grener i tillegg til de som jakter med hundene sine. Selv jakter vi skogsfugl med våre hunder, går spor og stiller ut med stor suksess. Aller best har Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal gjort det. I tillegg til å være en knakende god jakthund var hun i  fjor enda en gang blant topp 5 på listen over årets mestvinnende springer i Norge. Hun er på en delt 2. plass, og ble blant annet BIR på NKK Trondheim med 47 springere. Hun er nå 7,5 år og har de siste 6 årene hele tiden vært med i toppen av listen.
I Finland har hennes bror Casper/ CIE CIB MultiCH. Zelini’s Premier League også figurert blant topp 10 i alle disse årene, og i 2017 ble han nr. 9. Han har flere BIR, BIG og BIS også i løpet av året.
I Sverige bor Totte/ DKUCH. SEU(u)CH. Zelini’s Back To The Future. Han fylte 2 år i februar 2017, og har allerede tatt disse to titlene. I tillegg har han tatt BIR og gruppeplassering.
Sistnevntes kullsøster Billie/ NUCH. Zelini’s Dirty Dancing har også tatt sin tittel i løpet av året, og det samme har Theo/ NUCH. Zelini’s Goalgetter. Dermed er vi nå stolte oppdrettere av 42 champions!

En annen ting som gjør oss svært stolte er tildeling av NKK’s Oppdretterpris. Denne prisen kan tildeles  person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder av fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget av hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet – alt tatt i betraktning rasens eksteriør og bruksegenskaper. Det er en stor ære å få denne prisen som er de færreste forunt å få. Vi har drevet oppdrett i 27 år, og vi hadde aldri klart alt vi har oppnådd hvis det ikke hadde vært for alle våre fantastiske valpekjøpere som jobber så bra med hundene sine. Tusen takk til dere alle!!!! Prisen er også til dere!