Siste nytt ligger øverst!

28.10.18 STORESLEM PÅ KONGSBERG!! Rasedommer Svein Helgesen hadde fått så mange påmeldte at valpene ble flyttet over til en annen dommer, Moa Persson, og det gjorde av de ble satt opp til å møte 2 timer tidligere enn de voksne. Dermed rakk vi dessverre ikke å se dem. 11 springervalper var påmeldt og best av dem alle, og dermed BIR ble debutanten Karsten/  Zelini’s One Man Show. Han ga seg ikke der og ble også BIG-2! Dyktig eier er Kari Trontveit.
21 voksne var påmeldt og fra unghundklasse ble Grynet/ Zelini’s With A Twist (bildet) beste tispe, tok sitt andre cert og ble også BIR! Det var litt uventet da dommeren har likt Maya svært godt flere ganger før, men gledelig at ungdommen, som også er framtiden, slår til og slår de gamle. Grynet viste seg kjempegodt i gruppa, og ble der BIG-3. Hun eies av oss sammen med Anita S. K. Engebretsen der hun også bor.
Maya/ INT NORDUCH. NVCH NJV-11 Zelini’s Golden Goal ble BIR-veteran, og BIS-2 veteran for Moa Persson. Hun bor hos oss, og eies sammen med Karoline Johansen som viste både Maya og Grynet til perfeksjon.
For en dag vi hadde!!!! 3 x BIR, valp, voksen og veteran, og alle tre ble plassert i finalene!!! Tusen takk og gratulerer til alle flinke eiere og handlere!!!

Zelini’s With A Twist

12.10.18 I Polen hadde en eller annen klubb jubileumsutstilling. Om det var spanielklubben eller kennelklubben der vet jeg for jeg er ikke spesielt god i polsk kan man si. 😉 Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League hadde tatt turen fra Finland, og han ble BIM veteran og fikk veteran-cert. Vi har jo ikke det i Norge, men jeg antar at har man mange nok får man sikkert en veteran champion-tittel.

 

30.09.18 NSK Hordaland hadde sin utstilling der den som representerte oss var lille Sol/ Zelini’s Girls Rock. Hun debuterte på valpeshow, og ble beste tispevalp og BIM. Gratulerer så mye til eier Else K. Grindheim. Sol (bildet til v.) er den første fra dette herlige kullet som blir stilt, og vi gleder oss til å følge henne og resten av gjengen framover.

 

 

23.09.18 I Finland var Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League på utstilling igjen, og igjen ble han plassert høyt. Denne gangen ble han BIS-2 veteran på en utstilling der det var rundt 1.000 hunder påmeldt. Gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola.

01.09.18 Da var det tid for NSK Østfolds utstilling på nydelige Rygge Bygdetun. Det er et særdeles velegnet sted for en hunde-utstilling, og vi er der hvert neste år. I år var finske Marjo Jakkola invitert til å dømme, og hun er verdenskjent for sine vakre welsher under kennelnavnet Benton. Hun har tidligere likt vår Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal da hun satte henne til BIM da hun var junior. Håpet var jo at hun fortsatt likte Maya, og det gjorde hun! Det var 27 springere påmeldt, og Maya ble BIR, BIS-4 samt BIS-veteran! Tusen takk til Solveig Holth som viste Maya så fint!
I Tromsø var Agata Grundvåg på utstilling med sin Elling/ Zelini’s On The Rocks, og det gjorde de bra. Elling tok sitt første cert og ble BIR. Og ikke nok med det, han ble også BIG-3! Gratulerer så mye! Det er så gøy når valpekjøperne klarer alt selv!!

25.08.18 I fjor gikk  min mann Øyvind et par sporprøver med Molly/ Zelini’s Candy Crush og det ga ikke de helt store resultatene. Det var debut for både Øyvind og Molly, så de var rimelig uerfarne begge to og i tillegg var nok Molly ganske umoden da hun bare var rundt året gammel. Siden har de trent jevnt og trutt, og jeg har gitt så gode råd jeg kan. Noen ganger har jeg vært med, og andre ganger har Øyvind brukt GoPro-kamera slik at vi kunne sette oss og ned i fred og ro og diskutere sporet etterpå. Det har vist seg å være et uvurdelig hjelpemiddel! Nå følte de seg klare og de var påmeldt dachshundklubbens prøve på Skarnes. I et særdeles tungt terreng med masse hogstfelter viste de at treningen har gitt resultater, og de fikk en finfin 1. premie! Ble helt rørt jeg og det er så moro og inspirerende når treningen virkelig gir resultater. 😉
En annen som var på sporprøve denne dagen var Helene Botterli og hennes 10 år gamle Ville/ NVCH. Zelini’s Barossa Valley.  De gikk på NSK Møre og Romsdals prøve der Ville tok 1. premie og ble prøvens 2. beste hund. Gamle damer kan fortsatt!!
I Trondheim var det utstilling denne dagen og der ble Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini’s Hattrick til Dina Arnevik BIM samt BIR-veteran. Gratulerer så mye!

 

11.-12.08.18 Onsdagen før denne helgen fikk jeg helprotese i kneet, og det var for å si det sånn helt uaktuelt å dra på utstilling eller andre aktiviteter denne helgen. Da er det godt å ha gode venner! Fredag reiste Karoline Johansen hjem til oss og hentet Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal, tok henne med seg hjem og badet henne og gjorde henne i stand til lørdagens utstilling på Elverum. Der hadde serbiske Dusko Piljevic 34 springere i ringen, og Maya ble 2. beste tispe og BIR-veteran. Karoline hadde dessverre ikke mulighet til å bli til finalen da dagens dommer brukte ganske så lang tid, men vi var jo uansett veldig fornøyde med dagen. Tusen takk til Karoline som stilte opp nok en gang, og som er Maya’s favoritt-tante!
I Finland stilte Maya’s bror Casper/ INT MultiCH. NV-14 Zelini’s Premier League på en utstilling for alle raser på søndag. Han ble BIR-veteran og til slutt BIS-2-veteran i en STOOOOOR finale!

28.-29.07.18 Dette ble en begivenhetsrik helg! Lørdag morgen gikk vi som vanlig tur i det varme været. Vi har ikke sett en eneste huggorm i år til tross for det varme været, men denne morgenen skulle vi treffe på vår første huggorm. Vi trodde det gikk bra da vi ikke så noen bli bitt og alle oppførte seg normalt. Da vi kom hjem var alt normalt hver gang jeg sjekket helt til jeg etter en drøy time etter at vi så ormen kastet et blikk på hundene. Plutselig hadde Molly en enorm venstreleppe! Jeg ringte veterinæren samtidig som vi kastet oss i bilen og fortet oss til klinikken. Der ble vi i over 2 timer. Først ble Molly satt på væske (noe hun fikk i 2 timer), men etter en liten stund begynte hun å bli sløv og å skjelve. Dermed ble hun satt på motgift, og i tillegg fikk hun smertestillende og antibiotika. Til slutt fikk vi reise hjem med diverse remedier. Molly var tydelig preget og hadde vondt, og la seg for seg selv i andre enden av huset. Dagen etter oppførte hun seg normalt, og hevelsen hadde gått kraftig ned. 2 dager senere var hevelsen helt borte, men Molly må holdes i ro i 2 uker for å forhindre senskader. Vi skal ta blodprøver etter en ukes tid for å sjekke hvordan det går.
Mens vi satt på klinikken tikket det inn en melding fra Finland, og der hadde Casper/ INT Multi CH. NV-14 Zelini’s Premier League vært på utstilling og blitt BIM.
Søndag reiste vi selv på utstilling til Moss der Moss Hundeklubb hadde sin årlige utstilling. De hadde invitert finske Hannele Jokisilta som hadde fått 25 springere påmeldt. Sammen meg hadde jeg Anita Engebretsen vi sameier Grynet/ Zelinis’s With A Twist med. Pga. mitt vonde kne var avtalen at jeg skulle stille opp Grynet i ringen, og Anita løpe med henne. Vi hadde trent på det og det fungerte aldeles utmerket, og Grynet fikk res. cert! Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal (bildet under) debuterte i veteranklasse denne dagen og det med Solveig Holth i snøret. De trivdes så godt sammen at ikke bare ble Maya beste tispe, hun ble også BIR og BIR-veteran med dommerens kommentar: «I just love her!» Det var dessverre andre dommere i gruppen og BIS-veteran, men allikevel ble Maya BIG-3 og hun ble plukket ut i veteran-finalen, men ikke plassert. En bra debut i veteranklasse!

21.07.18 Casper/ INT Multi CH. NV-15 Zelini’s Premier League er i vinden for tiden! 😉 Denne dagen var han på utstilling i finske Seinäjoki der norske Arne Foss dømte rasen. Casper ble BIR og dermed også BIR-veteran. Han sluttet ikke der, men ble også BIG-3 i en gruppe som var slått sammen av gr. 7 og gr. 8. Han var beste hund fra gr. 8. Til slutt ble han også BIS-3 veteran!!

14.-15.07.18 Tidligere nevnte Casper/ INT Multi CH. NV-15 Zelini’s Premier League hadde denne helgen tatt turen fra Finland til Sverige. Lørdagen var det Springerklubbens Club Show der han ble nr. 2 i en sterk veteranklasse. Søndagen var det SSRK utstilling der rasespesialist Annelie Karlsson dømte 48 springere. Casper ble BIM veteran samt BIR og BIS-1 jakthund! Gratulerer nok en gang til Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

08.07.18 ble fotball-kullet vårt født i 2010 8 år og dermed veteraner. Det feiret finskeide Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ved å delta i veteranklasse på utstilling for første gang.  Det gjorde han med bravur, og ble BIR og BIG-2! Han ble også plukket ut i BIS-veteran finalen, men ble dessverre ikke plassert. Vi gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

Årets valper har nå flyttet sine nye eiere, og du kan se ståbilder av dem på valpesiden -> aktuelle kull.

17.06.18 tikket det inn meldinger fra de dype skoger i Trøndelag. Der var Dina Arnevik på viltsporprøve med Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini’s Hattrick, og de gikk til en finfin 1. premie og særdeles godt på samtlige punkter. Gratulerer så mye!

02.06.18 var vi endelig på utstilling igjen! Det var NSK avd. Vestfold som hadde sin utstilling på et særdeles velegnet sted for formålet, og arrangørene gjorde virkelig sitt beste for at vi skulle ha det bra. I ringen gikk det også bra, og førstemann ut av våre var Doffen/ Zelini’s Nightcap. Det var hans debut, og eier Astri M. Helle var ganske bekymret for at han ikke skulle oppføre seg ordentlig, men han oppførte seg som om han aldri hadde gjort annet! Han ble nr. 2 i juniorklasse, og var veldig flink. Hans søster Grynet/ Zelini’s With A Twist (bildet under) vant en stor juniorklasse og fikk CK. Vi var så glade for på hannene hadde dommere bare delt ut CK til to champions og en veteran (som også var champion). I championklasse ble Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal nr. 3 med CK. Deretter var det beste tispeklasse der Maya ble nr. 3, og Grynet nr. 4. Fordi det bare sto champions foran Grynet fikk hun sitt første cert!!! Gjett om telefonen var rask til Grynets matmor Anita Kirknes Engebretsen! 😉 En super dag for oss alle!! Tusen takk til Karoline Johansen som var med og viste alle hundene på en dag da jeg var om mulig enda mer handikappet enn ellers….

19.05.18 Det er veldig godt å ha flinke valpekjøpere når man er så handikappet selv. I Hamina i Finland ble Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League BIR denne dagen, og han fikk nordisk cert. Det var 18 springere påmeldt. Han ble plukket ut blant de 6 beste i gruppa, men dessverre ikke plassert. Lykkelige eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon.
I Tromsø startet Agata Ewa Grundvåg i rallylydighet for aller første gang med Elling/ Zelini’s On The Rocks. Agata var kjempenervøs, men klarte allikevel en 1. premie!! Gratulerer så mye med en fantastisk debut for dere begge!

KNEOPERASJON
I år har jeg ikke vært aktiv i det hele tatt, og jeg har ikke vært i ringen siden september 2017. Grunnen til det er et totalt utslitt kne som rett og slett ikke virker, og som jeg har store smerter i. Jeg har tatt MR, går til trening hos fysioterapeut og jeg har vært på Lovisenberg sykehus for røntgen og samtale med ortoped. Nå har jeg fått beskjed om at jeg skal legges inn 13. august og opereres dagen etter. Jeg håper så inderlig at dette blir bra slik at jeg kan komme tilbake til utstillingsringen og trening i skogen igjen for det savner jeg veldig! Sånn som det er nå har jeg mer enn nok med å få mosjonert hundene….

På spanielklubbens RS (representantskapsmøte) i slutten av april ble jeg tildelt hedersbevisningen Den Gyldne Spaniel! Den kan tildeles medlemmer som har gjort noe ekstra for klubben og spanielrasene. Det føles utrolig stort å bli hedret av sine egne på den måten! Tusen takk!

14.04.18 var det utstilling i Finland der Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ble BIM.  Han blir veteran i juli, og  nå skal  han jobbe med formen til da så han er på topp når han går over i veteranenes rekker. Eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon i Finland.

FJORÅRET
Det er mange hunder som har vært aktive til tross for et svært beskjedent oppdrett. Aller mest gleder det oss med alle tilbakemeldinger fra eiere og familier som er så fornøyde med hundene sine. Noen trenger litt tips den første tiden, og vi finner alltid en måte å hjelpe de forskjellige på slik at de skal bli mest mulig fornøyde med hundene sine. Mange har dem som rene familiehunder, mens andre i tillegg trener og konkurrerer i forskjellige grener i tillegg til de som jakter med hundene sine. Selv jakter vi skogsfugl med våre hunder, går spor og stiller ut med stor suksess. Aller best har Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal gjort det. I tillegg til å være en knakende god jakthund var hun i  fjor enda en gang blant topp 5 på listen over årets mestvinnende springer i Norge. Hun er på en delt 2. plass, og ble blant annet BIR på NKK Trondheim med 47 springere. Hun er nå 7,5 år og har de siste 6 årene hele tiden vært med i toppen av listen.
I Finland har hennes bror Casper/ CIE CIB MultiCH. Zelini’s Premier League også figurert blant topp 10 i alle disse årene, og i 2017 ble han nr. 9. Han har flere BIR, BIG og BIS også i løpet av året.
I Sverige bor Totte/ DKUCH. SEU(u)CH. Zelini’s Back To The Future. Han fylte 2 år i februar 2017, og har allerede tatt disse to titlene. I tillegg har han tatt BIR og gruppeplassering.
Sistnevntes kullsøster Billie/ NUCH. Zelini’s Dirty Dancing har også tatt sin tittel i løpet av året, og det samme har Theo/ NUCH. Zelini’s Goalgetter. Dermed er vi nå stolte oppdrettere av 42 champions!

En annen ting som gjør oss svært stolte er tildeling av NKK’s Oppdretterpris. Denne prisen kan tildeles  person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder av fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget av hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet – alt tatt i betraktning rasens eksteriør og bruksegenskaper. Det er en stor ære å få denne prisen som er de færreste forunt å få. Vi har drevet oppdrett i 27 år, og vi hadde aldri klart alt vi har oppnådd hvis det ikke hadde vært for alle våre fantastiske valpekjøpere som jobber så bra med hundene sine. Tusen takk til dere alle!!!! Prisen er også til dere!