Siste nytt ligger øverst!

14.-15.07.18 Tidligere nevnte Casper/ INT Multi CH. NV-15 Zelini’s Premier League hadde denne helgen tatt turen fra Finland til Sverige. Lørdagen var det Springerklubbens Club Show der han ble nr. 2 i en sterk veteranklasse. Søndagen var det SSRK utstilling der rasespesialist Annelie Karlsson dømte 48 springere. Casper ble BIM veteran samt BIR og BIS-1 jakthund! Gratulerer nok en gang til Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

08.07.18 ble fotball-kullet vårt født i 2010 8 år og dermed veteraner. Det feiret finskeide Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ved å delta i veteranklasse på utstilling for første gang.  Det gjorde han med bravur, og ble BIR og BIG-2! Han ble også plukket ut i BIS-veteran finalen, men ble dessverre ikke plassert. Vi gratulerer så mye til eierne Nappi og Nana Isola på kennel Kahdensiskon.

Årets valper har nå flyttet sine nye eiere, og du kan se ståbilder av dem på valpesiden -> aktuelle kull.

17.06.18 tikket det inn meldinger fra de dype skoger i Trøndelag. Der var Dina Arnevik på viltsporprøve med Izzie/ INT NORDUCH. NSVCH. NORDV-13 Zelini’s Hattrick, og de gikk til en finfin 1. premie og særdeles godt på samtlige punkter. Gratulerer så mye!

02.06.18 var vi endelig på utstilling igjen! Det var NSK avd. Vestfold som hadde sin utstilling på et særdeles velegnet sted for formålet, og arrangørene gjorde virkelig sitt beste for at vi skulle ha det bra. I ringen gikk det også bra, og førstemann ut av våre var Doffen/ Zelini’s Nightcap. Det var hans debut, og eier Astri M. Helle var ganske bekymret for at han ikke skulle oppføre seg ordentlig, men han oppførte seg som om han aldri hadde gjort annet! Han ble nr. 2 i juniorklasse, og var veldig flink. Hans søster Grynet/ Zelini’s With A Twist (bildet under) vant en stor juniorklasse og fikk CK. Vi var så glade for på hannene hadde dommere bare delt ut CK til to champions og en veteran (som også var champion). I championklasse ble Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal nr. 3 med CK. Deretter var det beste tispeklasse der Maya ble nr. 3, og Grynet nr. 4. Fordi det bare sto champions foran Grynet fikk hun sitt første cert!!! Gjett om telefonen var rask til Grynets matmor Anita Kirknes Engebretsen! 😉 En super dag for oss alle!! Tusen takk til Karoline Johansen som var med og viste alle hundene på en dag da jeg var om mulig enda mer handikappet enn ellers….

19.05.18 Det er veldig godt å ha flinke valpekjøpere når man er så handikappet selv. I Hamina i Finland ble Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League BIR denne dagen, og han fikk nordisk cert. Det var 18 springere påmeldt. Han ble plukket ut blant de 6 beste i gruppa, men dessverre ikke plassert. Lykkelige eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon.
I Tromsø startet Agata Ewa Grundvåg i rallylydighet for aller første gang med Elling/ Zelini’s On The Rocks. Agata var kjempenervøs, men klarte allikevel en 1. premie!! Gratulerer så mye med en fantastisk debut for dere begge!

KNEOPERASJON
I år har jeg ikke vært aktiv i det hele tatt, og jeg har ikke vært i ringen siden september 2017. Grunnen til det er et totalt utslitt kne som rett og slett ikke virker, og som jeg har store smerter i. Jeg har tatt MR, går til trening hos fysioterapeut og jeg har vært på Lovisenberg sykehus for røntgen og samtale med ortoped. Nå har jeg fått beskjed om at jeg skal legges inn 13. august og opereres dagen etter. Jeg håper så inderlig at dette blir bra slik at jeg kan komme tilbake til utstillingsringen og trening i skogen igjen for det savner jeg veldig! Sånn som det er nå har jeg mer enn nok med å få mosjonert hundene….

På spanielklubbens RS (representantskapsmøte) i slutten av april ble jeg tildelt hedersbevisningen Den Gyldne Spaniel! Den kan tildeles medlemmer som har gjort noe ekstra for klubben og spanielrasene. Det føles utrolig stort å bli hedret av sine egne på den måten! Tusen takk!

14.04.18 var det utstilling i Finland der Casper/ INT Multi CH. Zelini’s Premier League ble BIM.  Han blir veteran i juli, og  nå skal  han jobbe med formen til da så han er på topp når han går over i veteranenes rekker. Eiere er Nappi og Nana Isola på knl. Kahdensiskon i Finland.

FJORÅRET
Det er mange hunder som har vært aktive til tross for et svært beskjedent oppdrett. Aller mest gleder det oss med alle tilbakemeldinger fra eiere og familier som er så fornøyde med hundene sine. Noen trenger litt tips den første tiden, og vi finner alltid en måte å hjelpe de forskjellige på slik at de skal bli mest mulig fornøyde med hundene sine. Mange har dem som rene familiehunder, mens andre i tillegg trener og konkurrerer i forskjellige grener i tillegg til de som jakter med hundene sine. Selv jakter vi skogsfugl med våre hunder, går spor og stiller ut med stor suksess. Aller best har Maya/ INT NORDUCH. NVCH. NJV-11 Zelini’s Golden Goal gjort det. I tillegg til å være en knakende god jakthund var hun i  fjor enda en gang blant topp 5 på listen over årets mestvinnende springer i Norge. Hun er på en delt 2. plass, og ble blant annet BIR på NKK Trondheim med 47 springere. Hun er nå 7,5 år og har de siste 6 årene hele tiden vært med i toppen av listen.
I Finland har hennes bror Casper/ CIE CIB MultiCH. Zelini’s Premier League også figurert blant topp 10 i alle disse årene, og i 2017 ble han nr. 9. Han har flere BIR, BIG og BIS også i løpet av året.
I Sverige bor Totte/ DKUCH. SEU(u)CH. Zelini’s Back To The Future. Han fylte 2 år i februar 2017, og har allerede tatt disse to titlene. I tillegg har han tatt BIR og gruppeplassering.
Sistnevntes kullsøster Billie/ NUCH. Zelini’s Dirty Dancing har også tatt sin tittel i løpet av året, og det samme har Theo/ NUCH. Zelini’s Goalgetter. Dermed er vi nå stolte oppdrettere av 42 champions!

En annen ting som gjør oss svært stolte er tildeling av NKK’s Oppdretterpris. Denne prisen kan tildeles  person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder av fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget av hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet – alt tatt i betraktning rasens eksteriør og bruksegenskaper. Det er en stor ære å få denne prisen som er de færreste forunt å få. Vi har drevet oppdrett i 27 år, og vi hadde aldri klart alt vi har oppnådd hvis det ikke hadde vært for alle våre fantastiske valpekjøpere som jobber så bra med hundene sine. Tusen takk til dere alle!!!! Prisen er også til dere!