Årets valper har nå reist,
og her kan dere se litt om tiden deres hos oss!!
VALPENE BLE FØDT 07.04.19

Valpene flytter i disse dager til sine nye hjem, og her er bilder av dem alle fra da de var 7 uker. Det har vist seg å være et svært jevnt og godt kull, og vi håper å se flere av dem i utstillingsringen. Flere vil jaktes og spores med i tillegg til selvfølgelig den viktigste oppgaven de har; å være en god familiehund og turkamerat for sine eiere. Vi ønsker de små lykke til ute i verden!

23.05.19: 6,5 uker og flytting til nye hjem nærmer seg med stormskritt. Valpene har MASSE besøk for tiden, og det går i ett. Vi lar dem stadig oppleve nye ting og de tar det på strak labb. De tester grenser på hverandre og oss, og det er jo mye læring i det. Snart skal de ut i den store verden og lære mye, mye mer. Vi merker godt at de begynner å bli klare for flytting da de vender oppmerksomheten mer og mer utover og er nysgjerrig på andre ting enn seg selv og hverandre. Nå trenger de snart å oppleve mer! 😉

15.05.19: 5,5 uker gamle og vi er glade for det fine været! Nå er de ute i hagen og oppdager verden med litt skrekkblandet fryd. Ting kan være litt skummelt mens heldigvis vinner nysgjerrigheten, og de utøker stadig radiusen. De blir tøffere og tøffere, og synes rett og slett at livet er ganske kult! Det er mye som skal læres og de går på med friskt mot.

08.05.19: Nå er valpene 4,5 uker, og nå går det unna! De er blitt veldig mobile, og løper rundt omkring og leker masse med hverandre. De er også blitt veldig bevisste på oss tobente, og tar kontakt og vil kose og leke med oss. Vi har hatt masse besøk så de har sett mange forskjellige mennesker, både store og små. Valpene er også blitt mer bevisste på hvor de går på do, og de gjør sitt beste for å komme seg ut av kassa for å gjøre sitt fornødne. Mamma Billie koser seg masse med dem, og har også begynt å leke med dem.

30.04.18: 3,5 uker nå, og de er blitt små hunder! De både ser og hører godt, og leker med hverandre. De er blitt mye stødigere når de går rundt, og som dere ser på bildene har de begynt å spise fast føde. Det er jo tross alt springer vi snakker om så maten er populær!

25.04.19: 2,5 uker er de blitt og nå skjer det ting hver dag! Plutselig var de oppe og gikk etter noen spede forsøk et par dager. På videoen her kan dere se hvor flinke de er blitt på kort tid. Alle har åpnet øynene, og i dag så vi første tegn på at de også har åpnet ørene. Nå står radioen på inne på rommet deres slik at de skal venne seg til en masse lyder.

14.04.19: 1 UKE er gått allerede og her går det veldig bra. De vokser i rekordfart, og i dag har de fått første ormekuren og klørne er blitt klippet. Ingen av delene var spesielt populært! Valpene tar seg bedre og bedre fram i kassen, og det er ikke lenge før de er på beina! Her er noen bilder fra deres første leveuke.

Valpene er 4 dager, og de vokser så vi nesten ser det!! De er veldig livskraftige, og Billie serverer tydeligvis fløte, og valpene tar selvfølgelig i mot med åpen munn!

Etter halvannet døgn med pesing og graving i valpekassen og alle andre mer eller mindre egnede steder startet fødselen endelig, og foregikk fra midnatt og til kl. 06.00. Billie var kjempeflink både under fødselen og med valpene etterpå. Det ble 6 livskraftige og flotte valper, 1 hanhund og 5 tisper. De er svært jevne i vekt da det kun skiller 40 gram fra minst til størst. Vi har muligens noen ledige valper til rett hjem!

HALVANNEN UKE TIL TERMIN og Billie er veldig rund og god! Vi gleder oss veldig til å se hva hun har til oss. Nå er det ikke lenge igjen!

3 UKER SIDEN PARING, og vi tror Billie er drektig!! Hun er tjukk, men vil ikke ha sin egen mat, ihvertfall ikke om morgenen. Hun er ekstremt kosete for tiden og hun tigger masse, men egen mat er altså ikke så god akkurat nå! ?

Albert har vært hos oss noen dager, og han er akkurat så herlig som vi hadde inntrykk av. Han er en glad gutt som tar livet med ro og ikke lar seg stresse opp av ting. Ute er det full fart, men inne er han veldig stille og rolig. En enkel gutt som er en fryd å ha i hus. Han og Billie likte hverandre umiddelbart, og dermed håper vi på valper i uke 15 om alt går som vi håper.

KULL 1:

FAR:  SJV-19 ALBERT CRUZSON  «Albert»
Albert er en ung hund, og dette blir hans første kull. Han er en glad og avbalansert gutt som bor sammen med flere andre hunder, og han fungerer supert med dem. Utendørs er det full fart og han har god arbeidsvilje, innendørs tar han livet med ro. Han har gjort det veldig bra på valpeshow med BIS-1 på spanielklubben, BIS-1 på valpeshow for alle raser samt BIS-2 valp på NKK-utstilling. Han er stilt noen få ganger i juniorklasse og har tatt 2 cert og 2 x BIM i tillegg til svensk juniorvinnertittel.
Albert har en spennende stamtavle med det beste av norske og danske linjer, og vi gleder oss til å se hva dette kan bli.

Han har A-hofter og er øyelyst/gonioskopert u.a., og er selvfølgelig frisk ellers.

MOR:  NUCH. ZELINI’S DIRTY DANCING  «Billie»
Billie bor hos en småbarnsfamilie, og hun er en behagelig hund å ha i hus. Hun er snill som dagen er lang, og selv om hun er rolig inne er det fart i henne ute. Vi har hatt henne med på noen få utstillinger, og hun tok championatet raskt. Hun har tatt 3 cert, 2 res.cert, res.cacib og BIR. I tillegg ble hun BIS-3 junior på NSK’s Hovedutstilling. Vi kjenner Billie godt selv om hun ikke bor her til daglig, og hun er en utrolig enkel hund å ha med å gjøre. Hennes første kull ble født i februar 2017, og tiilbakemeldingene fra dem er veldig positive. Et par av dem har vist seg fram i offisielle sammenhenger. I Tromsø bor Zelini’s On The Rocks og han har tatt 1. premie i rallylydighet. I tillegg har han tatt cert, BIR og BIG-3. Dette er eiers første springer, og hun beskriver ham som lett å jobbe med, arbeidsvillig og utrolig snill. Selv har vi NUCH. Zelini’s With A Twist i sameie med en venninne som bor 5 min. unna oss. I den familien er det 4 barn i forskjellig alder samt 2 andre hunder, og hun fungerer supert. Hun er stilt ut noen få ganger og har enkelt oppnådd sitt championat og har 3 cert, 1 res. cert, res. cacib, BIR og BIG-3.

Billie er selvfølgelig frisk, har A-hofter og er øyelyst/ gonioskopert u.a.

Stamtavle:

 SJV-19 Albert Cruzson CIB NORDUCH. SEJV-15 Cocoline Catching Fire NORDUCH. SVCH. AD Winton Outrun The Sun
CIB NORDUCH. Barecho Zimply Made For Me
Foxberryhills Vallaton Satu NORDUCH. EUJV-11 SV-12 Sieger’s Pure Gold
INT RU FI BLR LI RO CH. Sieger’s Easy Come Easy Go
NUCH. Zelini’s Dirty Dancing SEU(u)CH DKUCH. NUCH. Astrospring’s Orion Finnlidens Good By Heart
SEU(u)CH. NUCH. SVCH. NVCH. Astrospring’s Nyanza
 Zelini’s Private Practice Rianlas In The Black At Beresford
NUCH  Zelini’s Cappuccino